Wandelen op Walcheren

Wandelroute 530205

Aangeboden door:

9188 96

Omschrijving

Walcheren leent zich uitstekend voor een lange dag wandelen. Deze route neemt je mee door de polder en door natuurgebied De Manteling. Onderweg kom je volop bezienswaardigheden tegen.

Dorsvloer vol confetti
Na een paar kilometer zie je in de verte Meliskerke liggen, het dorpje dat door Franca Treur is beschreven in haar roman ‘Een dorsvloer vol confetti’. Je ziet hier de Meliskerke, een korenmolen uit 1801. De route leidt je verder door de weidse en rustige polder. Een heerlijk traject om even lekker uit te waaien. Bij Wijngaard Westerhoeve kun je echte Zeeuwse wijn inslaan.

De Manteling
Even later loop je de stille bossen van De Manteling in. Vrijwel nergens anders in Europa groeien loofbomen zó dicht aan de kust als hier. Maar wel met een prijs: veel bomen zijn niet hoger dan een meter. Ze zijn gekortwiekt door de snijdende westenwind en het stuivende zout. Je passeert landgoed Duinbeek, in Grijpskerke kom je langs ’t Welvaaren, een korenmolen uit 1801.

Landgoed Duinbeek
Landgoed Duinbeek is een van de vele momenten om je camera tevoorschijn te halen, als je er tenminste eentje bij je hebt. De historie van Landgoed Duinbeek gaat terug tot minstens 1350. Wat ooit een fort was als verdediging tegen de Vikingen, ontwikkelde zich tot een jachthuis dat in 1567 gekocht werd door niemand minder dan Koning Filips II van Spanje. Dit zinde de Geuzen niet: zij maakten de buitenplaats in 1572 met de grond gelijk. Het huidige Duinbeek dateert uit 1715. Het is een prachtig herenhuis met een karakteristieke toren en parkachtige tuin.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Meliskerke (Molenweg, 4365BK, Veere, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Meliskerke
Molenweg
4365BK Veere
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Schuitvlotstraat
4373AK Veere

VVV Zoutelande

Bosweg
4374AA Veere
0118 56 18 18
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen 't Welvaaren

Molen 't Welvaaren

Windmolen

’t Welvaaren is een voormalige korenmolen uit 1801. De molen ...

Meer informatie
Geen foto van Meliskerke

Meliskerke

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Wijngaard Westerhoeve

Wijngaard Westerhoeve

Wijngaard

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Geen fijne wandelroute helaas."

 geplaatst op:

Een lange afstand lopen trekt mij altijd. Door natuur, dorpjes en met wat cultuur is mijn wandelplaatje compleet. Echter heeft deze "wandel" route het eigenlijk allemaal net niet. Je wandelt ongeveer 90% van de tijd op asfaltwegen, tussen de weilanden. Nu is dat laatste geen probleem, maar je loopt langs fietsers en auto's. Toen ik twee keer offroad ging had ik een betere en fijnere wandelervaring, puur omdat het paden waren die voor ruiters waren en daarmee een andere soort rust gaf. Dit is wel een mooie tocht voor op de fiets, waarbij alles goed geasfalteerd is. Wat ik echt miste aan deze tocht is het wandelen door de dorpjes, die klein, maar karakteristiek zijn. Je loopt nu langs een zijstraat voor het bezichtigen van een molen en waar ij het lijkt dat de wandeling wandelaars zo snel het dorp uit willen hebben. Voor mijn ontspanning en rust was het ideaal (maar dat lag meer aan het weer en de tijdsduur). Voor de schoonheid of afwisseling zou ik eerder andere routes aanbevelen. Aanrader is wel om langs Duinbeek en het aanliggende bos te wandelen met een uitstap naar de zee. Erg mooi.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 530205 | Toegevoegd op 11-10-2016 | Laatst gewijzigd op 22-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding