Hochrhöner

Wandelroute 527487

Aangeboden door:

579 2

Omschrijving

DER HOCHRHÖNER®: vergezichten voor grensgangers
De beste manier om kennis te maken met de Rhön is een wandeltocht over DER HOCHRHÖNER®. Over een lengte van 180 km loopt deze langeafstandswandelroute dwars door een landschap met weidse vergezichten in de driehoek op de grens van Beieren, Hessen en Thüringen.
Er zijn weinig trails in Duitsland die door zoveel verschillende landschappen voeren. Dalen en beekjes worden afgewisseld met bergweides, hoogvenen en hoogvlaktes met prachtige vergezichten. Een wandeling over DER HOCHRHÖNER® is ook een 'grenservaring'. Niet alleen slingert de wandelroute op het snijvlak van 3 deelstaten, deels volgt ze ook de voormalige grens tussen West- en Oost-Duitsland. Her en der zijn nog oude grensposten en uitkijktorens te zien.
Kenmerkend voor de wandelroute is het typische Rhönlandschap. Grote stukken wandel je over kale hoogvlaktes. Dat betekent vrij zicht op het landschap, diep doorademen en heerlijk ontspannen. Je bent hier midden in de natuur. Op DER HOCHRHÖNER® zijn geen grote drommen mensen onderweg en je kruist zelden een grote weg. De route loopt van het bekende kuuroord Bad Kissingen in Beieren naar Bad Salzungen met zijn geneeskrachtige zoute bronnen.
In 2010 is DER HOCHRHÖNER® door het Duitse wandeltijdschrift 'Wandermagazin' uitgeroepen tot mooiste langeafstandswandelroute van Duitsland. De route voldoet aan alle strenge criteria van het Deutsche Wanderinstitut en mag het keurmerk 'Premiumwanderweg' voeren. DER HOCHRHÖNER® maakt deel uit van de 16 Top Trails of Germany, de mooiste langeafstandswandelpaden van Duitsland, die zich onderscheiden door veelzijdigheid, service en kwaliteit.
www.rhoen.de/derhochrhoener
Deze route wordt aangeboden door: Top Trails

Top Trails zijn de mooiste 16 wandelroutes in Duitsland. Wie graag wandelt in de natuur, vind met Top Trails zeker de juist weg!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Alte Bahnhofstraße, 97688, Bad Kissingen, Beieren, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bad Kissingen
Alte Bahnhofstraße
97688 Bad Kissingen
Plan route naar startpunt

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 527487 | Toegevoegd op 3-10-2016 | Laatst gewijzigd op 29-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding