Goldsteig Sudweg: het langste wandelpad van Duitsland

Wandelroute 526172

Aangeboden door:

393 1

Omschrijving

De Goldsteig is een wandelpad van maar liefst 660 kilometer en daarmee is het de langste wandelroute van Duitsland. De gehele tocht wordt gevormd door de Sudweg en de Nordweg en deze route neemt je mee over de Sudweg, de kortste route van de twee.

Van Dautersdorf naar Passau
Het startpunt van deze route ligt net iets buiten Dautersdorf. Vanuit hier wandel je onder andere over de middelgebergtes van het Oberpfälzer Wald en het Beierse Woud. Geniet van deze groene omgeving en kom volledig tot rust onder het wandelen. Je eindigt je tocht in de universiteitsstad Passau. Midden in het Beierse Woud loopt een verbinding van de Sudweg naar de Nordweg. Deze verbinding maakt het mogelijk om de twee routes met elkaar te combineren. Als je de gehele Goldsteig wilt bewandelen, dan volg je de twee routes in een soort 8-vorm.

Natuurschoon bewonderen
Op de Nordweg van de Goldsteig kun je prachtige kastelen bewonderen. De Sudweg moet het meer hebben van natuurschoon, maar ook dat is absoluut de moeite waard. Bijzondere bezienswaardigheden op de route zijn Oberbreitenau, waar je de overblijfselen kunt zien van twaalf oude bergboerderijen. Verder kun je de imposante Brotjacklriegel – Lalling bewonderen, de eerste grote berg in het Beierse Woud met een hoogte van 1010.6 meter.

Uitrusten aan het einde van de dag
Langs de route vind je ongeveer zeventig accommodaties die geschikt zijn voor wandelaars. Kies een van de comfortabele hotels uit en kom heerlijk tot rust na een actieve dag. Hotels die zijn goedgekeurd door de Duitse wandelbond kun je herkennen aan een bordje met daarop ‘Goldsteig-Ge(h)nuss-Partner’. De Goldsteig draagt het keurmerk 'Qualitätsweg Wanderbares Deutschland' en is een van de Top Trails of Germany, 16 prachtige langeafstandswandelroutes in Duitsland. Kijk voor meer informatie over de Goldsteig op www.goldsteig-wandern.de

Wil je de volledig Goldsteig bewandelen? Volg dan ook de Goldsteig Nord, het andere deel van deze route.
Deze route wordt aangeboden door: Top Trails

Top Trails zijn de mooiste 16 wandelroutes in Duitsland. Wie graag wandelt in de natuur, vind met Top Trails zeker de juist weg!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

N49.388, E12.4448
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Hochmoor Oberbreitenau

Oberbreitenau

VVV-idee

Hier stonden 12 bergboerdijen. het leven was ruw en dor.

Meer informatie
Brotjacklriegel - Lalling

Brotjacklriegel - Lalling

Berg of grot

De Brotjacklriegel is - gezien vanaf de Donau - met zijn 1010,...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 526172 | Toegevoegd op 30-9-2016 | Laatst gewijzigd op 14-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding