Goldsteig Nordweg: het langste wandelpad van Duitsland

Wandelroute 526171

Aangeboden door:

579 3

Omschrijving

De Goldsteig is zonder twijfel de langste wandelroute van Duitsland met een lengte van 660 kilometer. De gehele tocht bestaat uit de Nordweg en de Sudweg en deze route neemt je mee over de Nordweg. Onderweg wandel je onder andere over de fascinerende middelgebergtes van het Oberpfälzer Wald en het Beierse Woud.

Van Marktredwitz naar Passau
Deze route begint in het plaatsje Marktredwitz. Vanuit hier wandel je door prachtige uitgestrekte bosgebieden en over de hoogste bergtoppen van deze streek langs de grens met Tsjechië. Op deze tocht bereik je maar liefst acht keer een hoogte van meer dan duizend meter. Het eindpunt van deze route ligt in Passau, de stad van de drie rivieren. Midden in het Beierse Woud vind je dwarsverbinding met de Goldsteig Sudweg. Zo worden de beiden routes met elkaar verbonden. Het is dus mogelijk om beide wandelroutes te volgen achter elkaar.

Eeuwenoude kastelen
Onderweg kom je langs prachtige bezienswaardigheden zoals de burchtruïne Weissenstein in het Steinwald, kasteel Falkenberg in het gelijknamige plaatsje Falkenberg, kasteelruïne Lechtenberg en kasteel Trausnitz. Al deze prachtige bouwwerken nemen je even mee terug in de tijd. Verder kun je wandelen over het Geologiepad Tännesberg, een parcours vol natuurpracht of neem een kijkje bij het Eerste Duitse Dragon museum om meer te weten te komen over de mythologie van draken.

Tijd voor een pauze
Langs deze route vind je ongeveer zeventig accommodaties waar je terecht kunt voor een warme hap of een comfortabele overnachting. Precies wat je nodig hebt om weer op krachten te komen na een lange dag op de wandelschoenen. Hotels die zijn goedgekeurd door de Duitse wandelbond kun je herkennen aan een bordje met daarop ‘Goldsteig-Ge(h)nuss-Partner’. De Goldsteig draagt het keurmerk 'Qualitätsweg Wanderbares Deutschland' en is een van de Top Trails of Germany, 16 prachtige langeafstandswandelroutes in Duitsland. Kijk voor meer informatie over de Goldsteig op www.goldsteig-wandern.de

Wil je de volledig Goldsteig bewandelen? Volg dan ook de Goldstein Sud, het andere deel van deze route.
Deze route wordt aangeboden door: Top Trails

Top Trails zijn de mooiste 16 wandelroutes in Duitsland. Wie graag wandelt in de natuur, vind met Top Trails zeker de juist weg!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Ottostraße, 95615, Marktredwitz, Beieren, Duitsland
0.00 km
0:00