Riviertjes tellen bij Abcoude

Wandelroute 524547

Aangeboden door:

5242 303

Omschrijving

Onder de spreekwoordelijke rook van Amsterdam kun je je onderdompelen in de natuur rondom Abcoude. Een ideale omgeving dus voor een verkwikkende wandeling. In de polders vind je behalve mooie vergezichten ook een heerlijke rust. Je wandelt lange tijd over de dijk langs verschillende riviertjes: de Winkel, de Holendrecht en de Angstel. Dat levert af en toe van die heerlijk karakteristieke Hollandse plaatjes op, bijvoorbeeld bij de Nellesteinbrug, Stokkelaarsbrug en de Voetangelbrug. Onderweg zie je ook enkele fraaie oude boerderijen. Bij knooppunt 25 passeer je Fort aan de Winkel uit de Stelling van Amsterdam. Langs het Abcouder Meer loop je terug Abcoude in. Je kunt hier nog even genieten van de historische sfeer, voordat je een terrasje pakt bij Ollie’S Coffee And More.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Ollie’S Coffee And More (Brugstraat, 1391 GH, Abcoude, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Ollie’S Coffee And More
Brugstraat
1391 GH Abcoude
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Dokter van Doornplein
1391LS De Ronde Venen

abcoude

Spoorlaan
1391SZ De Ronde Venen

Oplaadpunt

Winkeldijk
1391HL De Ronde Venen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Ollie’S Coffee And More

Ollie’S Coffee And More

Fietscafe

Bij Ollie’S Coffee And More kun je terecht voor de allerbeste ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Polder Winkel (romp/restant)

Polder Winkel (romp/restant)

Windmolen

Deze wipmolen is vermoedelijk in de 18e eeuw gebouwd. Nu is er...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route"

 geplaatst op:  

Verhard en ook een groot deel onverhard. Een erge mooie route langs riviertjes, koeien en schapen op het pad. Door het mooie Abcoude. Helaas hard rijdend verkeer op de verharde wegen maar al met al absoluut een aanrader. Meerdere horecagelegenheden onderweg.

Verwijderde gebruiker

op:  

"Voor de hardlopers, andere kant van dijkjes blijft verhard. Prima route. Dan exact 12km."

  op:

"Verrassend"

 geplaatst op:  

Mooie wandeling in de 'open' natuur rondom Abcoude. Prachtige vergezichten over weilanden, rivieren, dijkjes en meren. Bij het Abcoude meer kan je heel leuk op diverse plateaus zitten en over het meer heen kijken. Ondanks dat er op bepaalde plekken geregeld gemotoriseerd verkeer langs kwam hebben we echt genoten. Ook lange gedeeltes alleen voor wandelaars. Bij knooppunt 41 is ook een horeca gelegenheid, met fantastisch uitzicht over het water. Leuk om ook door het pittoreske Abcoude te lopen. Deze route gaan we vaker lopen. Tussen knooppunt 29 en 31 is het soms even zoeken in de weilanden en over hekjes klimmen. Op een gegeven moment klopt de route daar niet meer. Je wordt een weiland ingestuurd, terwijl daar een hek staat met daarachter een kudde koeien die je echt niet verwelkomen met een glaasje melk. Gewoon negeren en rechtdoor lopen, dan kom je weer op de route terecht.

Florentina, Anders

geplaatst op:

Jammer dat niet gemeld word dat natuurgebied dicht is van 15 maart tot 15 juni

"Maart 2021: niet de juiste tijd"

 geplaatst op:

Route loopt door broedgebied vanaf half maart voor enkele maanden gesloten. Verder is de route richting knooppunt 41 afgesloten.

"Mooie wandeling,"

 geplaatst op:

Wisselende ondergronden, afstand klopte niet, 15 km

Manuela

op:

Indira

op:

roelant

op:

"Mooi maar drassig in de winter"

 geplaatst op:

Weiland lieverd in de winter zijn één grote modderbende

"Mooie ronde, wel opletten met fietsers en auto’s op sommige stukken. Leuke plekken om even koffie of lunch te doen in abcoude en bij de voetangel."

  op:

isabelle, Anders

op:

"Genieten!"

 geplaatst op:  

Wat een prachtige, gevarieerde route. Ik wist niet dat Abcoude zo'n 'schattig dorpje ' was en zo dicht bij Amsterdam. Inderdaad loop je ook gedeeltes over een verharde weg waar sporadisch (op een woensdag in november) auto's passeerden. Maar ook hele mooie stukken langs het water, door het weiland (modder!) en over kleine dijkjes. Wij hebben volop genoten! En 12.7 kilometer gelopen. En bij 't eindpunt in Abcoude kun je heerlijke 'coffee to go' halen, die hadden we ook echt verdiend. 5* van ons! Oh ja, bij de AH parkeerplaats kan je gratis parkeren! (natuurlijk niet bij de blauwe streep)

Sanne

op:

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Leuke wandeling over dijkjes en meestal rustige weggetje lang natuur en pittoreske plekjes

"Leuke wandeling"

 geplaatst op:

Bepaalde stukken waren heel mooi midden door het platteland, maar ook waren stukken langs de verharde wegen met veel auto’s en fietsers. Verder erg leuke wandeling door de polders.

Peter

op:

"Mooi"

 geplaatst op:

Mooie route.

"Hele mooie route"

 geplaatst op:

Jammer van het eerste deel op de verharde weg, anders had ik 5 sterren gegeven. Zeker als je niet van deze omgeving bent is de route met al het water zeker de moeite waard.

Hans

op:

Amber, Anders

op:

"Mooie route maar veel langs de weg."

 geplaatst op:

Veel langs de weg . buiWat niet nodig is . Aan de andere kant van de rivier kun je oom lopen en dat is een stuk rustiger.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 524547 | Toegevoegd op 27-9-2016 | Laatst gewijzigd op 11-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding