Wandelen rondom het Twentse Lonneker

Wandelroute 524133

Aangeboden door:

7197 198

Omschrijving

De veelzijdigheid van Twente blijft je verbazen. Ook rondom Lonneker wandel je door een heerlijk rustig landschap waar bosjes, beken en hooi- en graslanden elkaar afwisselen.

Oud koetshuis
Op de kruising van de Braakweg en Zuidkamp kom je langs twee monumentale panden. Op nummer 140 zie je het oudste pand: een koetshuis uit 1884. Dit is gebouwd in opdracht van Tattersall & Holdsworth Machinefabrieken en Magazijnen de Globe. Aan de overkant van de weg ligt boerderij De Braak. Deze van oorsprong eenvoudige boerderij kreeg in 1938 zijn huidige uiterlijk. De architect werkte in opdracht van hetzelfde bedrijf dat het koetshuis had laten bouwen.

Lonnekermolen
In het Twentse landschap kun je nog eens heerlijk tot rust komen. Je wandelt langs de Lonnekermolen uit 1851. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde deze molen een belangrijkere rol. De molenaar maakte in die periode illegaal grote hoeveelheden meel waarmee veel gezinnen in leven werden gehouden. Vanaf het terras van Café Sprakel heb je een prachtig uitzicht op het nostalgische dorpsplein. Je geniet er van een drankje en hapje.

Legerplaats Zuidkamp
Ten westen van Lonneker loop je een rondje om de voormalige legerplaats Zuidkamp die in de Tweede Wereldoorlog door de Luftwaffe is aangelegd. Vanuit de lucht leek Zuidkamp ‘gewoon’ deel uit te maken van het Twentse landschap. Vanaf de grond echter zie je dat de gebouwen er niet typisch Twents uitzien, maar zijn ontworpen naar nationaalsocialistisch principe. Wil je Twente ook eens vanuit het zadel bewonderen? Rij dan vanuit Café Sprakel de routes 126008 en 174271.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Café Sprakel (Dorpsstraat , 7524 CH , Lonneker, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Café Sprakel
Dorpsstraat
7524 CH Lonneker
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Bouwhuislaan
7524GB Enschede

Treinstation Enschede

Stationsplein 33
7511 JD Enschede

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes185.png

Café Sprakel

Fietscafe

Café Sprakel ligt in het hartje van Lonneker, een gezellig Twe...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Lonnekermolen

Lonnekermolen

Windmolen

Deze molen werd hier gebouwd in 1851 als vervanger van een oud...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Erik

op:

"TA. Mooi rondje"

 geplaatst op:

Een leuk rondje wat zeker de moeite waard is. Er is één weg die redelijk druk is waar je langs loopt maar doet niet af aan de mooie route. Jammer dat tijdens deze coronaperiode de terrassen niet open waren. Lonneker heeft een gezellige kern. Maar ons eigen gemaakte broodje carpaccio was ook heel lekker.

Ruud

op:

Hans

op:

"Veel verharde/asfalt wegen"

 geplaatst op:

Zojuist de route gelopen. Vooral in Lonneker goed opletten, loopt daar snel verkeerd. Verder, in deze Corona tijd goed te doen. Maar vanwege de aard van de wegen normaal ook veel autoverkeer.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 524133 | Toegevoegd op 26-9-2016 | Laatst gewijzigd op 26-8-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding