Wandelen door de middeleeuwen bij Wilnis

Wandelroute 524115

Aangeboden door:

7561 173

Omschrijving

In de omgeving van Wilnis wandel je door een landschap dat nog de sporen van de middeleeuwen draagt. Leuke bijkomstigheid: in dit prachtige weidse landschap ervaar je de rust van het Groene Hart.

Demmerik
Je wandelt door een paar buurtschappen, zoals Donkereind en Demmerik. De naam is een verbastering van Denemarc en verwijst waarschijnlijk naar de afstammelingen van Deense Vikingen die zich in de elfde eeuw in dit gebied terugtrokken. Terwijl je door Demmerik stapt, zie je aan de lang- en dwarshuisboerderijen dat het buurtschap nog steeds oogt als een oud veendorp. Je loopt ook langs de Veenmolen, een korenmolen uit 1823.

Bijleveld
Je wandelt ook langs de Bijleveld, een brede vaart die in 1413 met veel moeite in het veen werd gegraven. Ooit liepen hier paarden over het jaagpad om trekschuiten over het water te verplaatsen. Het pad kan zompig zijn, dus zorg voor waterdichte schoenen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

83
83 (Gagelweg, 3648NK, De Ronde Venen, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

83
Jouw startpunt
Knooppunt 83
Gagelweg
3648NK De Ronde Venen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Bovendijk
3648NR De Ronde Venen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooi"

  op:

ivan, Anders

geplaatst op:

is good, but some places too busy with arrogant people with the bikes and some part of roads

"Verrassend"

 geplaatst op:

Echt een leuke route. Veel asfaltweggetjes maar toch leuk. Helaas bij punt 42 kan je niet naar links. Verderop naar links, naar 58 en dan links weer naar 56. Route is daardoor wel langer.

Johan, Zuid-Holland

op:

"We hebben gesmokkeld"

 geplaatst op:

Zoals bij een andere review gemeld werd ontbraken er een aantal paaltjes en dat heeft tot verwarring geleid. Onze route was daardoor 5km korter.... wel een heerlijke route om te lopen...

ton, Zuid-Holland

geplaatst op:

Mooie wandeling. Alleen als je op de nummers loopt is tussen48 en 47 19 tussengevoegd en tussen 37 en 66 16. Voorts is de pijl naar rechts ( naar de buurtschappen) tussen 45en 42 er niet meer en dan loop je dus veel te lang langs weg

Jos, Anders

op:

"Nederland op z’n mooist"

 geplaatst op:  

Schitterende tocht door een ontwakend polderlandschap. Wij vertrokken om 8 u ‘s ochtend bij ‘n opkomende zon, op ‘n mooie, frisse, maar droge Novemberdag. De ondergrond is gedeeltelijk verhard, gedeeltelijk onverhard. Op de smalle landweggetjes is toch nog wel wat verkeer, oppassen dus! De Parkeermogelijkheid, zoals aangegeven op de kaart bestaat niet! (helaas een wel vaker voorkomend euvel bij Route.nl). Daarom maar in Wilnis geparkeerd (gratis) bij de kerk. Deze ligt op een paar minuten loopafstand van de route. Mocht hier geen plek zijn, dan is er in Wilnis nog een andere, ruimere Parkeerplaats (op de route zelf) bij het busstation t.o. de algemene begraafplaats ‘de ronde venen’ (halverwege punten 37 en 66).

"Nice walk"

 geplaatst op:

It was a nice walk. Some notes, for others doing this walk: - I didn't find a parking spot at point 83 as per the guidance. Instead I parked at Wilnis center. - some work is being done between 42 and 56, which blocks the route, but you can easily walk around it

Gieneke

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 524115 | Toegevoegd op 26-9-2016 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding