Oer-Hollandse landschappen rondom Medemblik

Wandelroute 489311

Aangeboden door:

1442 71

Omschrijving

Medemblik is een prachtige historische stad in West-Friesland. Om de stad heen kun je genieten van een rustig Hollands landschap met polders, bloembollenvelden en kleine gezellige dorpjes zoals Opperdoes, Wervershoof en Onderdijk.

Polders, bloembollenvelden en pittoreske dorpjes
Het startpunt van deze route ligt midden in het historische centrum van Medemblik. Deze stad is de oudste stad van West-Friesland en dat zie je terug aan alle historische bezienswaardigheden die je hier vindt. In de haven kun je bijvoorbeeld historische schepen van de bruine vloot bewonderen of breng een bezoekje aan een van de musea in Medemblik. Vanuit hier wandel je langs de IJsselmeerkust naar Onderdijk en vervolgens naar Wervershoof. In het voorjaar fiets je in de buurt van Wervershoof langs bloembollenvelden in de mooiste kleuren. Vervolgens fiets je verder naar Opperdoes. Dit dorpje wordt wel eens ‘Klein Giethoorn’ genoemd vanwege alle bruggetjes over het water die de doorgang vormen naar boerderijen en huizen. Het is hier alleen wat minder druk dan in Giethoorn.

Eetcafé de Babbelaar
Aan het einde van de route kom je weer uit in Medemblik. Daar kun je terecht bij Eetcafé de Babbelaar voor een lekker kopje koffie, een lunch of een diner. Vanuit hier kun je ook route 489314 volgen om de omgeving verder te verkennen.

Musea in Medemblik
Een paar uurtjes doorbrengen in Medemblik moet geen enkel probleem vormen. Er is hier namelijk heel veel te zien. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het historische Kasteel Radboud uit de 13e eeuw of leer ambachtelijke lekkernijen te maken bij het Bakkerijmuseum. Verder vind je in Medemblik een ouderwets stoomgemaal en een halteplaats van de stoomtram tussen Medemblik en Hoorn. Dat moet je echt eens met eigen ogen zien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Eetcafé de Babbelaar (Tuinstraat, 1671 AJ, Medemblik, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Eetcafé de Babbelaar
Tuinstraat
1671 AJ Medemblik
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Waaigat
1671BC Medemblik

VVV-agentschap Medemblik in het Havenkantoor

Pekelharinghaven 50
1671 HM Medemblik
+31 (0)227 54 16 86

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

eetcafé de Babbelaar

Eetcafé de Babbelaar

Fietscafe

In de historische binnenstad van Medemblik vind je Eetcafé de ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Linda

op:

"Erg leuk"

 geplaatst op:

Erg leuke route maar zoals Ronald al eerder in een ervaring op deze route aangaf idd t beste om m andersom te lopen. Dan ben je nog fit voor t vrij saaie stuk langs de weilanden en als je t dan moeilijker krijgt (ik liep m ongetraind...) loop je langs t water in Medemblik met genoeg afleiding. Maar we hebben genoten!

"Leuke wandeling"

 geplaatst op:

Leuke route. Persoonlijk zou ik beginnen in Wervershoof. Dan heb je eerst een groen gedeelte. Daarna langs een ventweg richting Opperdoes. Het minst interessante stuk. Hierna volgt dan Medemblik en het pad langs het water met zijn vele vogels.

Marjan

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 489311 | Toegevoegd op 25-8-2016 | Laatst gewijzigd op 11-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding