Vanuit Denekamp naar het Lutterzand

Wandelroute 489245

Aangeboden door:

2500 165

Omschrijving

Twente staat bekend om het glooiende coulisselandschap vol uitgestrekte weilanden en bossen dat je er tegenkomt, maar deze streek heeft je nog veel meer te gebieden. Op deze route maak je kennis met het Lutterzand, een natuurgebied met heidevelden en stuifzanden tussen de bossen.

Dieren spotten
Het eerste gedeelte van deze route neemt je mee door het Lutterzand. Dit natuurgebied is 750 hectare groot en het wordt doorkruist door het meanderende riviertje de Dinkel. Vooral de zandverstuivingen in dit gebied zijn bijzonder om te zien. Verder leent dit gebied zich perfect voor het spotten van oeverzwaluwen, ijsvogels en reeën. Probeer zo stil mogelijk te zijn, kijk goed om je heen en wie weet zie je een van deze mooie dieren. Vanuit het Lutterzand wandel je verder naar Denekamp. Dit plaatsje ontstond in de tijd van de Germanen, net buiten het bereik van het overstromingswater van de Dinkel.

Restaurant & Buitenplaats Florilympha
Vervolgens wandel je weer terug naar het startpunt van de route in het Lutterzand. Daar kun je neerstrijken bij Restaurant & Buitenplaats Florilympha. De menukaart staat hier vol met heerlijke gerechten voor een lunch, een diner of een koffiepauze. Vanuit hier kun je ook route 489247 volgen.

De historie van het Lutterzand
Akkers, weidegronden en woeste gebiedjes maakten rond 1700 plaats voor uitgestrekte stuifzandgebieden in het gebied van het Lutterzand. Om verdere verstuiving tegen te gaan lieten de boeren hun kudden schapen grazen langs de Dinkel en later werden er grove dennen geplant in dit gebied om het stuivende zand op één plek te houden. Zo ontstond het huidige natuurgebied met bosgebieden, heidevelden en stuifzanden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant & Buitenplaats Florilympha (Lutterzandweg, 7587 LH, De Lutte, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant & Buitenplaats Florilympha
Lutterzandweg
7587 LH De Lutte
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Lutterzandweg
7587LH Losser

Holt

Bunnhaken
48455 Benthem

VVV Denekamp bij Boekhandel Brummelhuis

Nicolaasplein 8
7591 MA Denekamp
+31 (0)541 35 12 73

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Heel mooi"

 geplaatst op:

Fantastisch

"Afwisselende route !!"

 geplaatst op:

Vooral het stuk langs de Dinkel is mooi.

"Afwisselend route"

 geplaatst op:

Mooie wandeling om de verschillende landschappen te ontdekken

Jacqueline

op:

Christiaan

op:

"routewijziging"

 geplaatst op:

Mooie route, maar misschien iets gedateerd: bij L83 loopt de route niet meer linksaf door het weiland. de markeringen ter plaatse wijzen alleen nog rechtdoor. Het weiland zelf is nog wel begaanbaar, de geploegde akker daarna niet. Je kunt beter op de kruising met de Beuningerveldweg gewoon rechtdoor gaan.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 489245 | Toegevoegd op 25-8-2016 | Laatst gewijzigd op 23-3-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding