Ontdek de veelzijdigheid van Naarden en Bussum

Wandelroute 448278

Aangeboden door:

2328 153

Omschrijving

Met deze wandeling maak je een rondje door de veelzijdige omgeving van Bussum. Je loopt om de vesting van Naarden, door het Spanderswoud en door de weidse polder bij de Hilversumse Meente.

Vesting Naarden
Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden van Europa. De vesting heeft zes bastions, een dubbele omwalling en dubbele grachtengordel. Met deze wandeling loop je een rondje langs de buitengracht, zodat je een prachtig zicht op Naarden hebt. Een unieke belevenis. Je passeert ook Fort Ronduit dat in 1875 verrees op de restanten van een eerder verdedigingswerk. Dit fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Hollandse natuur
Na een tijdje loop je het verrassend rustige polderlandschap net buiten Bussum in. Je hebt hier verre uitzichten over de uitgestrekte graslanden. In het Spanderswoud mag de natuur haar eigen gang gaan, zodat je het gevoel krijgt door een oerbos te wandelen. Je wandelt ook een stukje door de Franse Kampheide, een natuurgebied waar je op de stuwwallen heidevelden en bossen aantreft. 

Historisch Naarden
In Bussum kun je enkele fraaie bezienswaardigheden bewonderen. Je komt onder meer langs de Sint-Vituskerk, een neogotische basiliek uit 1884. Even verderop staat het Mariënburg, een voormalig klooster uit 1878. Nog wat tijd en energie over? Loop dan even door Naarden om de historische sfeer te proeven. Ook hier staat een Sint-Vituskerk: de vijftiende-eeuwse toren is het oudste deel van dit gebouw. Het opvallende Stadhuis dateert uit 1601 en geldt als fraai voorbeeld van de Hollandse renaissancestijl. Wil je nog meer prachtige fietstochten maken? Rij dan route 410015 en route 448279.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (Westwalstraat, 1411RC, Naarden, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Westwalstraat
1411RC Naarden
Plan route naar startpunt

VVV Naarden in de Utrechtse Poort

Ruijsdaelplein
1411RD Naarden
035 694 26 73
Stuur een mail

naarden-bussum

Stationsplein
1404 AM Bussum

Het Akkertje

Koningin Emmalaan 22A
1405CL Bussum
035 - 692 57 80
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Fort Ronduit

Fort Ronduit

Fort

Fort Ronduit werd in 1873 ten noorden van de vesting Naarden g...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Lekker afwisselend"

  op:

"Top!"

 geplaatst op:

Naarden is een leuk plaatje voor een ijsje of lunch. Rond Naarden is er ook naast het fietspad (waar de App je over stuurt een looppad met leuke vergezichten (de andere kant op dan Naarden).

"Wel afwisselend. Stuk door Bussum was wel wat langdradig"

  op:

Renate

geplaatst op:

Afwisselend mooie wandeling

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 448278 | Toegevoegd op 28-7-2016 | Laatst gewijzigd op 17-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding