Lieflijke dorpjes rondom Medemblik

Wandelroute 438498

Aangeboden door:

4063 87

Omschrijving

Deze route neemt je mee door de historische stad Medemblik en kleine dorpjes in de omgeving. Maak kennis met deze sfeervolle plaatsjes, struin door de oude steegjes en laat de historie tot leven komen terwijl je eeuwenoude huizen bewondert.

Schilderachtig Opperdoes
Het startpunt van deze wandeling ligt middenin Medemblik. Vanuit hier wandel je een stukje door het centrum van het stadje langs Kasteel Radboud. Vervolgens loop je langs de kust van het IJsselmeer naar het dorpje Onderdijk. Dit dorpje ontstond in de middeleeuwen tussen het binnenmeertje De Groote vliet en het IJsselmeer. De wandeling voert je daarna verder naar het dorpje Opperdoes. Dit dorp wordt ook wel Klein-Giethoorn genoemd, omdat je hier net als in Giethoorn veel bruggetjes vindt die je over waterwegen naar huizen en boerderijen leiden. Als je door dit dorpje loopt kun je genieten van dit schilderachtige uiterlijk.

Het Bakkerijmuseum
Het laatste gedeelte van de route neemt je weer mee door Medemblik. Je eindigt je tochtje bij het Bakkerijmuseum. Hier kun je de lekkerste bakkersproducten kopen zoals brood en overheerlijke gevulde koeken, maar je kunt hier ook leren om brood en koekjes te bakken of lekkere creaties te maken met chocolade en marsepein.

Kasteel Radboud
Kasteel Radboud dateert uit het jaar 1288. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van Floris V als bescherming tegen de Friezen. Vroeger was het kasteel veel groter dan het nu is. Tegenwoordig staan alleen twee woonvleugels, een vierkante toren en een ronde toren overeind. Na 1578 werd het kasteel niet meer gebruikt als verdedigingswerk, omdat er stadswallen werden aangelegd in Medemblik.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Bakkerijmuseum (Nieuwstraat, 1671 BD, Medemblik, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bakkerijmuseum
Nieuwstraat
1671 BD Medemblik
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Zuiderdijkweg
1671AZ Medemblik

VVV-agentschap Medemblik in het Havenkantoor

Pekelharinghaven 50
1671 HM Medemblik
+31 (0)227 54 16 86

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Bakkerij Museum

Bakkerijmuseum

Fietscafe

Ben jij een zoetekauw of ben je gek op versgebakken krentenmik...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Erik

op:

Petra

op:

Dafna, Anders

geplaatst op:

Het eerste deel van de route, Medemblik en het stuk langs IJsselmeer was fantastisch, veel vogels ook. Stuk erna viel tegen, langs te drukke wegen, geen mooie omgeving. Opperdoes is zwaar overschat.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 438498 | Toegevoegd op 21-7-2016 | Laatst gewijzigd op 10-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding