Wandelen door de Loonse en Drunense Duinen

Wandelroute 429479

Aangeboden door:

11427 380

Omschrijving

Laat je betoveren door de pracht van de Loonse en Drunense Duinen. In dit nationaal park vind je uitgestrekte heidevelden en stille bossen. En natuurlijk de befaamde stuifduinen waar dit gebied zijn bijnaam aan te danken heeft: de Brabantse Sahara.

Zee van zand
Bij knooppunt 28 kom je langs café-restaurant Bosch en Duin, een populair stekje voor een drankje en hapje. Even verderop kom je langs een zee van zand. De Loonse en Drunense Duinen vormen het grootste gebied met levend stuifzand in Europa. Loop er gerust een stukje in om even het woestijngevoel te ervaren. Het heideveld aan je linkerhand ligt er niet voor niets: deze open vlakte geeft de wind vrij spel om het zand te laten stuiven.

Geurige naaldbossen
Bij knooppunt 66 kun je een tussenstop maken bij het gezellige café-restaurant De Roestelberg. Daarna kun je weer heerlijk doorstappen over de paden in de uitgestrekte natuur. Je loopt voornamelijk tussen naaldbomen als fris ruikende douglassparren en zeedennen, al zie je ook eiken. Het is zo rustig in het bos dat je bijna vergeet hoe druk de buitenwereld kan zijn. Na je wandeling is het goed toeven bij Natuurpoort Van Loon met een hapje en drankje.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Herberg Manege Van Loon
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Herberg Manege Van Loon
Kloosterstraat
5175 PB Loon op Zand
Plan route naar startpunt

Natuurpoort van Loon

Kloosterstraat 115 - 119
5175 PB Loon op Zand
+31 (0)416 36 15 19
Stuur een mail

Parkeerplaats

Baden Powellweg
5175PC Loon op Zand

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes017.png

Herberg Manege Van Loon

Fietscafe

Herberg Manege van Loon is een natuurpoort die direct aan Nati...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes289.png

De Roestelberg

Fietscafe

Restaurant De Roestelberg ligt midden in de Nationaal Park De ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Mooie en afwisselende route. Bos, heide, zand en af en toe een verhard pad. Onderweg verschillende bomkraters en oude loopgraven tegengekomen. Zeer de moeite waard. Onderweg een kopje koffie gedronken bij de Roestelberg terras vol hondenbezitters. Bij cafe Natuurpoort niets te doen, daarom maar naar Loon op Zand om iets te eten.

Claudia, Anders

op:

"Mooie Route!"

 geplaatst op:  

Prima beschreven en bepijlde route. Mooie uitzichten en erg afwisselend. Echt een aanrader. Inderdaad staat Bosch en Duin beschreven bij punt 28, maar verder geen verwijzing. Wat onduidelijk. Mag de pret niet drukken, maar zou veranderd/verbeterd mogen worden. Als startpunt wordt aangeraden te parkeren bij de Natuurpoort van Loon, Kloosterstraat 115-119 Loon op Zand. Bij de Baden Powelweg geen plaats en parkeerverbod.

"Top route."

 geplaatst op:

Een van de mooiste wandelroutes van Nederland. Zeer afwisselend. Een echte aanrader. Tip: bij het volgen van de routebordjes adviseert de App soms "probeer om te keren, of navigeer naar de route" Het beste is deze opmerkingen gewoon maar te negeren.

"Mooi gebied!"

 geplaatst op:

We kregen bij de Roestelberg voor € 1,-- een afscheurkaart met op de ene kant deze wandeling, achterop fietsroute 429481. Er stonden meer wandelknooppunten op, waarmee we onze eigen route hebben samengesteld. We wilden vocht bijtanken bij Landgoed Bosch en Duin, maar op de wandelkaart en in de route stond dit volledig fout ingetekend! Moet zijn bij knooppunt 31. Daar komt de route officieel niet langs.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 429479 | Toegevoegd op 14-7-2016 | Laatst gewijzigd op 6-12-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding