Verken de bosrijke omgeving van Lage Vuursche te voet

Wandelroute 429386

Aangeboden door:

17219 412

Omschrijving

In de omgeving van Lage Vuursche en Soest vind je verschillende bossen die gezamenlijk één groot bosgebied vormen. Dit stille gebied leent zich perfect voor een wandeling, ver weg van alle drukte van alledag. Omring jezelf met prachtige groene natuur en kom heerlijk tot rust.

Wandelen door boswachterij Lage Vuursche
Het dorpje Lage Vuursche vormt het startpunt van deze route. In dit plaatsje vind je verschillende monumentale huizen uit de 18e en de 19e eeuw en andere prachtige bouwwerken. De hervormde Stulpkerk in Lage Vuursche stamt bijvoorbeeld uit 1650. Het dorp wordt omgeven door de bossen van boswachterij De Vuursche, een gebied van 1200 hectare met kronkelpaadjes, statige oude beukenlanen en sparrenbosjes. Door dit gebied wandel je naar de stad Soest. Hier kun je onder andere een bezoekje brengen aan Museum Soest dat is gevestigd in een oud klooster uit 1868. In dit museum krijg je een beeld van de geschiedenis van Soest en Soesterberg en de leefgewoonten van de inwoners van deze plaatsen.

Café Restaurant De Lage Vuursche
Vanuit Soest wandel je langs de rand van Den Dolder weer terug naar Lage Vuursche. Daar kun je neerstrijken bij Café Restaurant De Lage Vuursche voor een hapje en een drankje. De omgeving verder verkennen kan ook met fietsroute 429390.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Café Restaurant De Lage Vuursche
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Café Restaurant De Lage Vuursche
Dorpsstraat
3749 AD Lage Vuursche
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Eikenlaan
3749AE Baarn

hollandsche rading

Vuursche Dreef
3739 KT De Bilt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Cafe Restaurant de Lage Vuursche

Café Restaurant De Lage Vuursche

Restaurant

Café Restaurant De Lage Vuursche ligt in het centrum van het g...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Niet spannend."

 geplaatst op:

De vraag is natuurlijk: wat verwacht je van een route? Ik zag mooie foto's van de omgeving en had ook zeker verwacht dat de route er langs zou gaan. Helaas gaat de route veelal langs wegen waar ook auto's kunnen rijden en zijn er weinig echt spannende, smalle paadjes op de route zelf. Regelmatig auto's voorbij gekomen plus veel fietsers. Vaak dacht ik: hoop dat de route ons dit zijpaadje in leidt, maar bleef veelal langs de weg. Eenmaal op de helft van de route bedacht om m'n eigen plan te trekken en de smallere paadjes in te duiken. Dat was een heel stuk interessanter! Hou je van easy-going en wat toegankelijks (en open) waar je niet snel de weg kwijt raakt, dan is dit misschien wat interessanter voor jou. Vooralsnog geloof ik dat er mooiere routes uit te stippelen zijn in deze omgeving.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 429386 | Toegevoegd op 14-7-2016 | Laatst gewijzigd op 11-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding