Wandelen rondom de Lemelerberg

Wandelroute 422569

Aangeboden door:

5722 169

Omschrijving

Het natuurterrein Lemelerberg bestaat uit glooiende heidevelden, loofbossen en stuivende zandvlaktes. Het hoogste punt van dit natuurgebied ligt op zo’n 78 meter hoogte. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het Overijsselse landschap. Deze fietsroute neemt je mee door dit natuurgebied en door plaatsjes in de omgeving.

De heidevelden van natuurterrein Lemelerberg
Lemelerveld vormt het startpunt van deze route. Dit dorp werd in 1854 gesticht door een fabrikant die er een suikerfabriek neerzette. Vanuit hier wandel je naar het dorp Lemele aan de voet van de Lemelerberg. Dit dorpje is vernoemd naar het leem dat vroeger te vinden was in en rondom de Lemelerberg. Uit vondsten bij afgravingen kwam naar voren dat er hier al zo’n 2000 jaar v. Chr. mensen woonden. Lemele heeft dus een lange geschiedenis, maar het werd pas vernoemd als dorp in 1474. Vervolgens loop je door een heideveld op het natuurterrein Lemelerberg. Geniet hier van de rust en de prachtige uitgestrekte natuur.

Charme Camping Heidepark
Vervolgens zet je weer koers naar Lemelerveld. Je wandeling eindigt bij Charme Camping Heidepark. Reserveer een plekje op deze camping en overnacht in je tent of in je caravan in deze groene omgeving. De camping is prachtig gelegen op de grens van Salland en het Overijsselse Vechtdal.

De leeuw op de Lemelerberg
Op de Lemelerberg vind je een standbeeld van een leeuw. Dit monument werd geplaatst in 1913 om het 100-jarige bestaan van het Koninkrijk van Nederland te vieren. Op dat moment bestond het standbeeld nog uit een liggende leeuw. Tien jaar na de plaatsing van het monument werd het verplaatst naar het hoogste punt van de Lemelerberg en nog eens zes jaar later werd de liggende leeuw vervangen door een staande leeuw.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Charme Camping Heidepark (Verbindingsweg, 8151 PP , Lemelerveld, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Charme Camping Heidepark
Verbindingsweg
8151 PP Lemelerveld
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Verbindingsweg
8151BB Dalfsen

Tourist Info Lemele

Hellendoornseweg 1
8148 RH Lemele
+31 (0)572 33 12 54
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/campings042.png

Charme Camping Heidepark

Camping

Charme Camping Heidepark ligt vlakbij het noordelijkste puntje...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"De naam doet de roete geen eer aan!"

 geplaatst op:

In verhouding weinig bos en veel afvalt.

"Geen aanrader"

 geplaatst op:

Een klein stukje van de route is leuk (op de Lemeleberg) de rest is saai (rechte wegen) en veel wegen met auto’s, zonder aparte fiets-/wandelpaden, niet echt aan te merken als een wandelroute!

Jos

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 422569 | Toegevoegd op 7-7-2016 | Laatst gewijzigd op 19-6-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding