Wandelen langs de Zeeuwse kust in Vlissingen

Wandelroute 410067

Aangeboden door:

15893 265

Omschrijving

Vlissingen is prachtig gelegen aan de oevers van de Westerschelde. Deze route neemt je mee over een stukje van de langste zeeboulevard ter wereld. Waai hier lekker uit en geniet van het uitzicht over de zee en de schepen die langsvaren.

Maritiem Vlissingen
Deze route loop van het centrum van Vlissingen naar de boulevard langs de Westerschelde. De boulevard is een van de trekpleister van deze stad. Je vindt hier veel gezellige terrasjes om lekker op neer te strijken. Lekker een drankje drinken en tegelijk genieten van het uitzicht, dat is toch heerlijk? Op de boulevard vind je ook de Gevangentoren die vroeger deel uitmaakte van de oude stadspoorten van Vlissingen. Verder kom je overal in de stad verwijzingen tegen naar Michiel de Ruyter. Deze zeeheld werd namelijk geboren in Vlissingen en hij heeft er lange tijd gewoond. Op het keizersbolwerk staat een standbeeld van Michiel en een deel van de boulevard, de jachthaven en een plein in Vlissingen zijn naar hem vernoemd.

De historie van Vlissingen
Vlissingen is door de strategische ligging in handen geweest van verschillende landen door de eeuwen heen. In de jaren ’20 van de 20e eeuw werd er een vliegveld aangelegd in Vlissingen om het toerisme te stimuleren en de havens werden vergroot. Verder werd Vlissingen gepromoot als badplaats en daarvoor werd en een badstrand en een wandelpier aangelegd. In de Tweede Wereldoorlog moest die pier weer afgebroken worden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

10
10 (4382AJ, Vlissingen, Zeeland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

10
Jouw startpunt
Knooppunt 10
4382AJ Vlissingen
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Kenau Hasselaarstraat
4382AC Vlissingen

Parkeerplaats centrum

Koudekerkseweg
4382ED Vlissingen

vlissingen

Prins Hendrikweg
4382NN Vlissingen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Inge

op:

"Deels leuke route, tweede stuk niet interessant"

 geplaatst op:

Het eerste stuk van de wandeling gaat over de boulevard en door een park. Dit stuk is mooi. Het tweede deel gaat door oninteressante woonwijken van de stad.

Ina

op:

Hans

op:

"Tikje saai"

 geplaatst op:

Van 100 gelopen routes de saaiste. Woonwijken en de boulevard...

"Niet bijzonder"

 geplaatst op:

Het eerste gedeelte bij de Kanovijver is mooi. De route door de stad zeker geen aanrader. Echt geen mooi stuk om te lopen. Het laatste stuk over het Bellamypark en boulevard is weer wel de moeite waard.

Caroline, Anders

op:

Anne

op:

"Helaas niet veel van het mooie Vlissingen te zien"

 geplaatst op:

Helaas is de wandeling tegengevallen. Eerst een heel deel wandelen door gewone straten, zonder winkels of eetzaakjes. Op het einde is er de boulevard, deze is wel mooi. Ook het stuk door de natuur is mooi. Maar dit is helaas het kleinste deel van de route. Er zijn naar mijn mening veel mooiere plaatsen in Vlissingen om te wandelen. Geen aanrader!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 410067 | Toegevoegd op 20-6-2016 | Laatst gewijzigd op 6-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding