Wandelen langs de Zeeuwse kust in Vlissingen

Wandelroute 410067

Aangeboden door:

6880 53

Omschrijving

Vlissingen is prachtig gelegen aan de oevers van de Westerschelde. Deze route neemt je mee over een stukje van de langste zeeboulevard ter wereld. Waai hier lekker uit en geniet van het uitzicht over de zee en de schepen die langsvaren.

Maritiem Vlissingen
Deze route loop van het centrum van Vlissingen naar de boulevard langs de Westerschelde. De boulevard is een van de trekpleister van deze stad. Je vindt hier veel gezellige terrasjes om lekker op neer te strijken. Lekker een drankje drinken en tegelijk genieten van het uitzicht, dat is toch heerlijk? Op de boulevard vind je ook de Gevangentoren die vroeger deel uitmaakte van de oude stadspoorten van Vlissingen. Verder kom je overal in de stad verwijzingen tegen naar Michiel de Ruyter. Deze zeeheld werd namelijk geboren in Vlissingen en hij heeft er lange tijd gewoond. Op het keizersbolwerk staat een standbeeld van Michiel en een deel van de boulevard, de jachthaven en een plein in Vlissingen zijn naar hem vernoemd.

B&B Vlissingen
De uitvalsbasis van deze route is B&B Vlissingen. Bij deze B&B kun je heerlijk comfortabel overnachten midden in Vlissingen. Alle bezienswaardigheden van de stad en de zee liggen op steenworp afstand en verder ben je ook zo in Middelburg.

De historie van Vlissingen
Vlissingen is door de strategische ligging in handen geweest van verschillende landen door de eeuwen heen. In de jaren ’20 van de 20e eeuw werd er een vliegveld aangelegd in Vlissingen om het toerisme te stimuleren en de havens werden vergroot. Verder werd Vlissingen gepromoot als badplaats en daarvoor werd en een badstrand en een wandelpier aangelegd. In de Tweede Wereldoorlog moest die pier weer afgebroken worden.
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

B&B Vlissingen
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
B&B Vlissingen
Paul Krugerstraat
4382MH Vlissingen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Glacisstraat
4381SC Vlissingen

VVV Vlissingen

Lange Zelke
4381 HS Vlissingen
0118 71 53 20
Stuur een mail

vlissingen

Prins Hendrikweg
4382NN Vlissingen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende mooie plekjes die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/bedandbreakfast147.png

B&B Vlissingen

Bed & Breakfast

Bij B&B Vlissingen kun je terecht voor een comfortabele overna...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 410067 | Toegevoegd op 20-6-2016 | Laatst gewijzigd op 11-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding