Wandelen langs de Leusderheide

Wandelroute 409995

Aangeboden door:

70000 301

Omschrijving

Trek je wandelschoenen aan en verken de omgeving van Leusden! Op deze korte wandelroute maak je kennis met de verschillende landschapstypes van Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Je wandelt door de bossen aan het randje van de Utrechtse Heuvelrug en verder loop je langs heidevelden en langs een landgoed. Het startpunt van de route is Restaurant Bavoort, waar je na je wandeltocht kunt bijkomen en kunt genieten van een lekker hapje en drankje. Je wandelt dlangs de rand van de Leusderheide. In de buurt van Leusden wandel je langs Landgoed Den Treek. In de 18e eeuw lag er al een boerenhoeve op dit landgoed. Door de eeuwen heen had het huis verschillende eigenaren en het karakter van het huis veranderde mee.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant Bavoort (Treekerweg, 3832 GX, Leusden, Utrecht, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant Bavoort
Treekerweg
3832 GX Leusden
Plan route naar startpunt

Boerderij Groot Schutterhoef

Maanweg
3832GB Leusden
033 - 433 30 14
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Bavoortseweg
3833BM Leusden

VVV Leusden in de Bibliotheek Eemland

Hamersveldseweg
3833GS Leusden
033 432 49 32
Stuur een mail

station Amersfoort

Stationsplein 1
3818LE Amersfoort

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Restaurant Bavoort

Restaurant Bavoort

Fietscafe

Neem gezellig binnen plaats in het restaurant of heerlijk buit...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Landgoed den Treek

Landgoed Den Treek

Landgoed

Gelegen op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Geld...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Onbegaanbaar/mountainbikeroute"

 geplaatst op:

Groot deel van wandelpad is onbegaanbaar door omgekapte bomen die er overheen liggen en op andere stukken loop je op mountainbikepad wat niet in dank wordt afgenomen. De omgeving is wel prachtig!

"Deel route gaat over mountainbike pad , zeer gevaarlijk voor beide partijen."

  op:

Petra, Anders

geplaatst op:

Veel gelopen over ruiterpaden en mountainbikepaden. Veel paden zijn onbegaanbaar door omgevallen bomen. Best een pittige route.

Trudy

op:

"Veel obstakels"

 geplaatst op:

Op een deel van de route veel bomen op het pad. Eigenlijk te veel tegen gekomen. Wel mooi natuurgebied.

"Wandelroute Leusderheide"

 geplaatst op:

Gestart bij hotel/restaurant Bavoort te Leusden. Met de digitale kaart voor me en het geluid aan, de wandeling begonnen. De wandeling begon over verharde weg. Vervolgens moest ik rechtsaf het bos in. Toen begon de ellende, in zoverre dat de wandelpaden overwoekerd waren met omgevallen bomen. Er overheen of er omheen! Met behulp van de goed werkende navigatie van Route.nl de weg goed kunnen vervolgen. Af en toe de route afgesneden, want de wandeling liep mede door de hindernissen aardig uit de tijd. Bovendien liep de accu van mijn mobieltje leeg. Had wel een acculader bij me, maar het verkeerde kabeltje. Daar had ik dus niets meer aan. Gelukkig was ik niet al te ver van mijn eindbestemming (Bavoort) en met hulp van een amazone die mij de goede kant op stuurde, was ik op een redelijke tijd terug. Ben tevreden over de navigatie en de gesproken aanwijzingen.

"geen aanrader"

 geplaatst op:

Er zitten mooie stukjes bij maar het grote deel van de route is slecht, moest links af maar daar was helemaal geen pad, en veelal over ruiterpad lopen.

"Afwisselende route en onverwachte paadjes"

 geplaatst op:

Een paar paden zijn zijn geblokkeerd door omgehakte bomen. Waarschijnlijk om mountainbikers te weren maar voor wandelaars niet prettig. Route zou eigenlijk aangepast worden.

"Worden steeds een andere kant opgestuurd."

  op:

"Onbegaanbaar"

 geplaatst op:

Overal liggen er bomen over de paden het lijkt wel bewust gedaan. Erg jammer in zo’n mooie omgeving

"Verrassend mooie route maar matig begaanbaar."

 geplaatst op:

Mooie route door bos, over heide en langs ven maar verloopt hoofdzakelijk via mtb-paden, ruiterpaden en enkele, vaak bewust door natuurbeheer met omgehakte bomen geblokkeerde wandelpaden. Niet voor mensen wat minder ter been.

"Prima Route maar verouderd"

 geplaatst op:

Net als andere mensen ervaarde ook ik afgesloten delen van de route. Het is een mix van autoweg (bebouwde kom), ruiterpaden en mountainbike routes. Met de app van Route.nl kan je eventueel zelf een paar alternatieve vinden. Al met al dus prima om te doen.

"Onbegaanbare paden met omgezaagde bomen"

  op:

"Mooie, maar slechte route"

 geplaatst op:

Veel ruiterpaden, mountainbike paden en onbegaanbare paden door omgevallen bomen

"Waaaaardeloos"

 geplaatst op:

Dont do it. Alleen maar omgezaagde bomen op je pad.

"Door de aanleg van de nieuw gerealiseerde MTB route is de wandelroute (die voorheen blijkbaar fungeerde als MTB route) grotendeels geblokkeerd door honderden half omgezaagde bomen. Zeer slecht toegankelijk"

 geplaatst op:

Neem je kettingzaag mee!!

"Hindernisbaan door prachtige natuur"

 geplaatst op:  

Route is echt heel mooi. Voert door smalle paadjes van mooie natuur. Sommige delen over asfalt, maar was tijdens mijn wandeling zo rustig dat ik dit geen hinder vond. De natuur is afwisselend, de geuren, geluiden van zingende vogels... erg mooi. Ik had wel de indruk dat de route wat verouderd is. Vooral in het zuidelijk deel barricadeerden veel omgezaagde bomen de paden. In eerste instantie was daar omheen te komen. Maar sommige paden waren zo rommelig dichtgegooid dat verdergaan onmogelijk en onveilig was. Uitwijken naar een nabijgelegen pad was noodzakelijk. Een paar hindernissen vind ik persoonlijk wel iets hebben, maar de route is wel aan een update toe. Of het bos aan een opruimbeurt. Jammer, omdat volgens mij deze route echt de moeite waard is. Ik vind het boeiend dat de tocht afwisselend is. Een aanrader na renovatie of update.

"Niet begaanbaar"

 geplaatst op:

Helft van de route zijn de bospaden onbegaanbaar gemaakt door omgezaagde bomen. Stukjes waar je kom lopen waren op mountainbikepaden waar je van je sokken gereden werd

Harry

geplaatst op:

Prachtige wandeling, bos en hei georiënteerd. Pas op vandaag 6 april was een groot gedeelte van het middenstuk vrijwel onbegaanbaar door gevallen bomen en takken

"Afwisselen maar veel over net nieuwe mountainbikeroute"

  op:

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Gevarieerde route bos, heide, zandverstuiving, een meertje, smalle kronkelpadjes en brede paden, reeen en de prachtige gebouwen van landgoed Den Treek.

Ingrid

op:

"Mooi, rustgevend en afwisselend"

 geplaatst op:

Mooie omgeving, afwisselend heide, den en beuken. Ook de kleinere pasjes worden aangedaan wat ik persoonlijk altijd de leukste vind.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 409995 | Toegevoegd op 20-6-2016 | Laatst gewijzigd op 27-11-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding