Wandelen over de Holterberg

Wandelroute 409924

Aangeboden door:

22297 330

Omschrijving

Holten is een dorpje aan de rand van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Verken de heuvelachtige, groene omgeving van Holten te voet en slenter als afsluiter nog even door het gezellige dorpje heen. Van alles wat in één route.

Heidevelden en bossen
Vanuit Holten wandel je zo de groene uitlopers van de Sallandse Heuvelrug in. Op deze route maak je kennis met de Holterberg ten noorden van het dorpje Holten. In dit gebied vind je vooral veel heidevelden die hier en daar worden afgewisseld door naaldbossen en loofbossen. De Holterberg is een van de weinige gebieden waar de korhoen nog voorkomt. Deze vogel vond je vroeger veel in Nederland en België, maar tegenwoordig wordt de korhoen met uitsterven bedreigd. Houd je ogen open en misschien kun je deze bijzondere vogel wel spotten onder het wandelen.

Grand Café De Biester
Via de andere kant van de Holterberg wandel je weer terug naar Holten. Hier vind je Grand Café De Biester naast het oude stationsgebouw in Holten. Dit is de ideale locatie voor een pauze na het wandelen. Drink lekker een kopje koffie of ga voor een lunch of een diner. Als je weer helemaal uitgerust bent kun je verder op pad in deze omgeving met route 409928.

Canadese begraafplaats
Op de Holterberg ligt het Holten Canadian War Cemetery. Dit is een van de grootste militaire begraafplaatsen van Nederland voor militairen die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er liggen hier 1394 soldaten begraven, waarvan 1355 Canadezen. De begraafplaats is gelegen op de Wullenberg, het zuidelijke deel van de Holterberg. Naast de begraafplaats vind je een informatiecentrum.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Grand Café De Biester (Stationsstraat, 7451 BH, Holten, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Grand Café De Biester
Stationsstraat
7451 BH Holten
Plan route naar startpunt

holten

Waagweg
7451BH Rijssen-Holten

Parkeerplaats centrum

Kalfstermansweide
7451BG Rijssen-Holten

Tourist Info Holten Kulturhus

Smidsbelt 6
7451 BL Holten
+31 (0)548 36 15 33
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Grand Café De Biester

Grand Café De Biester

Fietscafe

Aan de voet van de Holterberg vind je Grand Café De Biester. H...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Frank

op:

"Wandelen op de holterberg"

 geplaatst op:

Ok

Kimberly , Anders

op:

"Zonde tijdsbesteding"

 geplaatst op:  

25% bos over doorgaande (zand)wegen. Daarna alleen langs huizen, horeca en dorp. De mooiste plekken worden overgeslagen. Ook jammer: je ziet nergens naar welk routepunt je loopt (alleen op welk routpunt je bent) en moet dus altijd nog op je mobiel kijken of je de goede weg loopt. Alternatief is om met de auto naar de begraafplaats te rijden, en van daaruit een route van staatsbosbeheer te lopen (na het bezoek aan de begraafplaats).

Alexandra, Anders

op:

Jack, Zuid-Holland

op:

"Valse start"

 geplaatst op:

Jammer dat er bij de start geen straatnamen in de beschrijving staan . Daardoor moeizaam te beginnen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 409924 | Toegevoegd op 20-6-2016 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding