Wandelen door het Twentse land

Wandelroute 395441

Aangeboden door:

4717 222

Omschrijving

Twente is een gekend paradijs voor fietsers. Ook wandelaars kunnen echter hun hart ophalen aan het prachtige Twentse coulisselandschap. Deze route neemt je mee over de Paasberg, de Hakenberg en door het Lutterzand.

De Paasberg
Rondom de Paasberg en Hakenberg loop je door een afwisselend hoevelandschap van heuvels, dalen, bossen en beken. Onderweg geniet je van betoverende doorkijkjes en schitterende vergezichten. Op heldere dagen kun je vanaf de tachtig meter hoge Paasberg zelfs tot voorbij Ootmarsum kijken, helemaal Duitsland in. Dankzij de vele beken en de bijzondere samenstelling van de bodem groeien hier vele soorten planten. Zo doen waterkruiskruid en dotterbloem het hier uitzonderlijk goed.

Schilderachtige Dinkel
Natuurgebied het Lutterzand is een must voor iedere wandelliefhebber. In het glooiende landschap wandel je door zandverstuivingen en door bossen met grove den, berken en eiken. De Dinkel heeft hier in de loop der eeuwen enkele steile oevers uitgesleten. Een heerlijk plekje om even te vertoeven met een picknickje. Nog steeds is het Lutterzand een oase van rust. Je geniet verder van het goede Twentse leven met een drankje, maaltijd en verblijf bij Hotel Restaurant Het Ros van Twente.

Wil je ook eens langs de Twents-Duitse grens fietsen? Rij dan route 395440.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant Het Ros van Twente (Beuningerstraat, 7587 LD, De Lutte, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant Het Ros van Twente
Beuningerstraat
7587 LD De Lutte
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Lutterzandweg
7587LH Losser

Tourist Info De Lutte

Plechelmusstraat
7587AL Losser
0541 55 11 60
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Ros van Twente

Hotel Restaurant Het Ros van Twente

Hotel

Hotel Restaurant Het Ros van Twente ligt in het glooiend lands...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Wijnanda

op:

Ineke

geplaatst op:

Veel over de weg

"Mooi landschap, maar oostelijke helft vrijwel volledig over verharde wegen met (een beetje) autoverkeer."

  op:

"Mooie wandeling"

 geplaatst op:

Jammer dat je langs de Beuningen weg gelijd wordt is best wel een drukke weg

Erik, Noord-Brabant

op:

"Eens met vorig commentaar."

 geplaatst op:

Prachtige natuur met veel ongereptheid waar nauwelijks gebruik van gemaakt is. Van de asfaltwegen daarentegen wel. Het was ook opvallend hoe vaak de route de fietsknooppunten leek te volgen. Jammer, de routemaker heeft veel natuurschoon gewoon links laten liggen. Langs de Dinkel kun je zo leuk wandelen, maar nee hoor, op de asfaltweg het bruggetje oversteken en onvervaard weer verder. Ook het startpunt Hotel het Ros van Twente is geen goede keuze. Je parkeert op het terrein van het hotel en je voelt je daarbij haast verplicht om er ook een consumptie te gebruiken. Het Lutterzand biedt bovendien royaal parkeerterrein.

"Veel asfalt"

 geplaatst op:

De route begon bij restaurant Het ros van Twente en ging zo een B 60 KM drukke weg op, gevaarlijk. De route ging over teveel asfalt met auto's. Pas op de helft werd de route leuker en ging meer door de bossen. De lengte ven de route zou 14 Km zijn maar aan het einde van de route stond de teller op bijna 19 Km.Deze route kun je beter zelf verleggen naar het Lutterzan=d toe. De laatste 1,7 Km ging zelfs langs een 80 Km weg, weliswaar op een apart fietspad maar dat verdiende niet de schoonheidsprijs. Beginpunt kunt U beter zelf plannen

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 395441 | Toegevoegd op 2-6-2016 | Laatst gewijzigd op 15-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding