Wandelen door authentiek Renswoude

Wandelroute 390962

Aangeboden door:

9403 204

Omschrijving

Renswoude is een klein plaatsje in de Gelderse Vallei. Te midden van een echt Hollands landschap kun je hier genieten van de dorpse sfeer die er hangt. Kasteel Renswoude is het pareltje van dit plaatsje. Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in dit gebied.

Kasteel Renswoude
Het startpunt van deze route ligt in het uiterste randje van Renswoude. Vanuit hier wandel je door het plaatsje heen in de richting van Kasteel Renswoude. Het eerste huis dat op het landgoed werd gebouwd stamt waarschijnlijk uit de 14e eeuw. De naam van dit huis was Borchwal. In 1654 werd dit versterkte huis gesloopt en vervangen door een landhuis. Het huidige huis is waarschijnlijk op de oude middeleeuwse fundamenten gebouwd. Het kasteel wordt omringd door een prachtige tuin die is aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Je vindt er weelderige begroeiing en allerlei doorkijkjes. De rest van de route voert je door het centrum van Renswoude en het buitengebied van het plaatsje.

Restaurant De Dennen
Het start- en eindpunt van deze route is Restaurant De Dennen. Hier kun je genieten van heerlijke gerechten. Ga voor een lunch, een diner of een kopje koffie met iets lekkers terwijl je uitrust van je wandeltocht. Even bijkomen en genieten van het mooie uitzicht op de natuur.

De Grebbelinie
In de buurt van Renswoude vind je nog oude overblijfselen van de Grebbelinie. Deze linie was bedoeld als voorverdediging van de Hollandse Waterlinie, een Nederlandse verdedigingslinie. In 1745 werd er begonnen met de bouw van deze linie. Bij Renswoude vind je tegenwoordig nog de Groeperkade die bedoeld was om het water te keren dat door de sluizen in de Slaperdijk kwam. Verder vind je hier ook nog Fort Daatselaar uit 1799, het best bewaarde verdedigingswerk van de Grebbelinie.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant De Dennen (Utrechtseweg, 3927 AW, Renswoude, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant De Dennen
Utrechtseweg
3927 AW Renswoude
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Utrechtseweg
3927GH Renswoude

VVV Renswoude in de Openbare Bibliotheek

Catharina Mossellaan
3927BR Renswoude
0900 83 58 93
Stuur een mail

Parkeerplaats

Kerkpad
3927BE Renswoude

Grebbelinie bezoekerscentrum

Schalm
3927 EG Renswoude

veenendaal-de klomp

Rondweg De Klomp
6745XE Ede

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

 Restaurant De Dennen

Restaurant De Dennen

Restaurant

In de Gelderse Vallei ligt Restaurant De Dennen. Vanaf hier ku...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Kasteel Renswoude, voormalig Borchwal

Gran Canal Kasteel Renswoude

Kasteel

Grand Canal bij kasteel Renswoude is een watergebied en maakte...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Geen aanrader"

 geplaatst op:

Leuk kasteel maar verder veel door een woonwijk en treurige stukjes bos

Leo, Zuid-Holland

op:

Edwin, Anders

op:

"Mooie wandeling"

  op:

"Leuke wandeling, nog beter met aanpassing"

 geplaatst op:  

Zoals iemand al eerder schreef is het de moeite waard om het laatste stuk terug naar restaurant de Dennen niet de route door het industrieterrein te volgen. Als je vanaf kasteel Renswoude komt ga dan bij de rotonde rechtsaf. In plaats van linksaf te slaan naar het industrieterrein loop je door tot over het water. Ga direct over de brug linksaf door het hek waarop “ommetje” staat. Blijf dit pad volgen langs de beek. Op het punt waar de beek naar links buigt volg je het pad naar rechts. Aan het eind ga je door het hek en dan linksaf. Je komt dan achter restaurant de Dennen uit. Het pad is heerlijk rustig en goed onderhouden.

"Rondje Renswoude"

 geplaatst op:

Wij vertrokken vanaf het Kerkpad de eerste 2 km langs industrie terrein stukje achter deze was redelijk maar de rest was een mooie route

"Mooi, met hele verrassende elementen. Alleen jammer van het laatste stuk (zie hieronder)"

 geplaatst op:

Tip; als je uit de kasteeltuin loopt, ga dan niet rechtdoor naar de Dorpsstraat, maar ga linksaf; anders mis je de bijzondere bouwstijl van de herv kerk. En op het einde (als je het industrieterrein af gaat naar het water, kan je al vrij snel het water over. Aan de overkant loopt ook een pad het eerste gedeelte evenwijdig aan de route. De originele route loopt achter/over industrieterrein. Door dit laatste stuk geef ik de route geen 5 maar 4 sterren. M.i. kan het laatste gedeelte beter schuin overgestoken worden (vanaf het water) naar het restaurant. Want achter het restaurant loopt nl ook een pad) Leuk als een volgende dit gedeelte kan checken (snijd je wel een stukje af en wordt dus de route iets korter)

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 390962 | Toegevoegd op 26-5-2016 | Laatst gewijzigd op 15-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding