Wandelen door waterrijk Vlietland

Wandelroute 389831

Aangeboden door:

8160 184

Omschrijving

Het recreatiegebied Vlietland in de omgeving van Voorschoten leent zicht perfect voor een wandeling. Dit gebied van 300 hectare bestaat uit drie meren met strandjes, bossen, kreken en parkachtige landschappen eromheen. Kom hier heerlijk tot rust en laat alle alledaagse zorgen van je afglijden.

Lopen langs het water
Het startpunt van deze route ligt in Stompwijk. Vanuit hier wandel je naar Voorschoten. Het eerste gedeelte van de route neemt je mee door de Westeinder Polder. Deze polder is ontstaan in 1641 toen negen kleine polders werden samengevoegd. Vervolgens wandel je om de meren van recreatiegebied Vlietland heen. In 1970 werd dit gebied nog gebruikt als zandwingebied, maar tegenwoordig is het een populaire plek onder watersporters, wandelaars en fietsers. Kijk onder het wandelen lekker uit over het water en bekijk de watersporters die zich hier vermaken. Van zo’n omgeving krijg je als vanzelf een vakantiegevoel.

Restaurant De Bles
Aan het einde van de route kom je uit bij Restaurant De Bles. Tijd om lekker neer te ploffen en een blik op de menukaart te werpen. Ga je voor een lekkere lunch, een kopje koffie of een uitgebreid diner? Het kan allemaal bij De Bles. Als je de omgeving graag verder wilt verkennen kun je ook fietsroute 389203 fietsen.

Verrassend Voorschoten
Voorschoten is ontstaan op een oude strandwal. De historie van dit plaatsje gaat terug tot maar liefst 2000 v. Chr. Uit bodemonderzoek is naar voren gekomen dat Voorschoten in die tijd functioneerde als nederzetting voor een groep vissers en jagers. Die geschiedenis zie je terug aan de vele rijksmonumenten in Voorschoten. Je vindt hier onder andere een oude Zilverfabriek, kasteel Duivenvoorde uit 1226 en de Sint Laurentiuskerk die tussen 1865 en 1868 werd gebouwd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Brasserie De Bles (Dr. van Noortstraat, 2266 HC, Stompwijk, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Brasserie De Bles
Dr. van Noortstraat
2266 HC Stompwijk
Plan route naar startpunt

Veerpont

Parkeerplaats

Zuidbuurtseweg
2381LT Zoeterwoude

Leerwerktraject auditief Zoetermeer

Bergmanstrook 45-K347
2726RR Zoetermeer
06 - 55 49 49 28
Stuur een mail

G. Besuyen Rijwielspecialist

Voorstraat 13
2251 BL Voorschoten
+31 (0)71 561 27 02
Stuur een mail

voorschoten

Wijngaardenlaan
2252TW Voorschoten

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De bles

Brasserie De Bles

Restaurant

Brasserie De Bles vind je midden in Stompwijk, een dorpje dat ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuk en koud"

 geplaatst op:

Bij Vlietlanden omlopen

"Mooie route, maar slechts 12.5 km!"

 geplaatst op:

Van het aantal kilometers klopt niets helaas. Mooie route, maar als je denkt 19.6 te gaan lopen en je komt niet verder dan 12.5 dan voel je je toch een beetje in de maling genomen.

Joanne

geplaatst op:

De route is slechts 13 km ipv de 19,5 die staat aangegeven.

Maria, Anders

op:

"Route is heel mooi maar het P punt klopt niet! Dit ligt 2,3km van het startpunt van de route?! Parkeren gewoon in Stompwijk bij brasserie de Bles"

  op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 389831 | Toegevoegd op 24-5-2016 | Laatst gewijzigd op 2-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding