Wandelen in het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland

Wandelroute 385128

Aangeboden door:

2909 16

Omschrijving

Het stadje Stavoren staat vooral bekend om het standbeeld ‘Het vrouwtje van Stavoren’. Deze route neemt je mee door het oude stadje, langs het standbeeld dat in de haven staat. Het vrouwtje kijkt hier uit over de haven.

Langs het IJsselmeer
Het startpunt van de route ligt in Stavoren, ‘Starum’ in het Fries. Via de sluizen over het Johan Friso kanaal loop je via de oude zeedijk langs het IJsselmeer. Zuidwest Fryslân is een bijzonder gebied met weilanden met dijken, terpdorpen, pittoreske stadjes en weidse meren die overgaan in de bossen van Gaasterland. Geniet hier van het prachtige heuvelachtige landschap langs het IJsselmeer.

Het Rode Klif
In dit gebied vind je open gebieden, maar juist ook reliëfrijke gebieden. Dat reliëf is goed zichtbaar rond de kliffen aan de kust. Het Rode Klif bij Warns is één van de bekendste kliffen van Nederland. Deze wandeling neemt je mee langs deze bijzondere, historische plek. Geniet hier van prachtige vergezichten en de gevarieerde flora en fauna. In de Vogelhoek kun je vele verschillende vogels spotten. Verder wandel je door de dorpjes Bakhuizen met de grote Katholieke Kerk en Molkwar, dat bekend staat om de Molkwarder Koeke. Genoeg te zien én te proeven dus op deze route.

Het Johan Willem Frisokanaal
Het Johan Willem Frisokanaal verbindt het IJsselmeer met het Prinses Margrietkanaal. Dit water wordt druk bevaren door zowel vrachtvoertuigen als pleziervaarten. Vooral in de zomer is het een drukte van jewelste op het kanaal. Neem dus zeker een kijkje bij het kanaal als je het leuk vindt om naar boten te kijken. Tussen het Prinses Margrietkanaal en Stavoren kruist het kanaal maar liefst vier meren: het Heegermeer, de Fluessen, de Holken en de Morra.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

stavoren
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
stavoren
Stationsweg
8715HR Súdwest Fryslân
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Koeweg
8715KB Súdwest Fryslân

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 385128 | Toegevoegd op 17-5-2016 | Laatst gewijzigd op 4-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding