Wandelen in natuurgebied De IJzeren Man

Wandelroute 363954

Aangeboden door:

6858 115

Omschrijving

In het natuurgebied rondom de plas De IJzeren Man kun je heerlijk wandelen. De natuur bestaat hier afwisselend uit droge bossen, heidevelden, stuifzandgebieden en natuurlijke vennen en plassen. Naast mooie natuur vind je in dit gebied recreatieve voorzieningen zoals een natuurbad, een speeltuin en een insectentuin. Hier beleef je dus zeker weten een leuk dagje uit.

De IJzeren man
De wandelroute ligt een stukje buiten de stad Weert. Een rustig stukje natuur net ver weg genoeg van de drukke stad. Op ongeveer de helft van de route kun je een pauzemomentje inlassen bij een picknickplaats. Neem lekkere hapjes en drankjes mee en vul een van de picknicktafels met al dat lekkers. Daarna is het smullen geblazen. Vervolgens wandel je verder langs De IJzeren Man naar Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man.

De Sluis
De Sluis vormt het start- en eindpunt van deze route. Maak hier even tijd voor een Limburgs pauzemoment met een kopje koffie en een stuk vlaai op het terras of in de gezellige wintertuin. Een lekkere lunch of een uitgebreid diner behoort ook tot de mogelijkheden bij De Sluis. Wil je ook wel eens een ander gebied rondom Weert verkennen, maar dan op de fiets? Probeer dan eens fietsroute 135065.

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
In Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man kom je meer te weten over de natuur in het algemeen. Bekijk de insectentuin, aquaria, vitrines vol bijzondere stenen, fossielen en loop door de aaigang waar je opgezette dieren kunt aaien. Ook voor de kleintjes is dit centrum interessant. Zo kunnen ze zich bijvoorbeeld vermaken bij de biotopenwand met kruiptunnel. Op deze manier kun je op een leuke manier meer leren over de natuur.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Sluis Weert (Industriekade, 6006 SJ , Weert, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Sluis Weert
Industriekade
6006 SJ Weert
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kazernelaan
6006SN Weert

weert

Stationsplein
6001 CH Weert

VVV Weert in de Bruna

Markt
6001EJ Weert
0495 53 42 11

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Sluis Weert

De Sluis Weert

Restaurant

De Sluis Weert is een fijne plek om even bij te komen van een ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Lily, Anders

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 363954 | Toegevoegd op 21-4-2016 | Laatst gewijzigd op 3-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding