Wandelen door de Krang

Wandelroute 360702

Aangeboden door:

7590 117

Omschrijving

De Krang is een relatief onbekend natuurgebied vlakbij Weert, de groenste regio ter wereld. Maar onbekend maakt niet onbemind, want het gebied leent zich voor een schitterende wandeling. Zeker met de fraaie kerkdorpjes Swartbroek en Ell aan je route. Bezoek ook de historische Eller Schans!

Bevers spotten
De Krang was ooit een moeras. Nu wandel je er door stille loof- en naaldbossen en langs oude bolakkers en open veldjes met schraal grasland. Het gebied wordt doorsneden door de prachtige Tungelerbeek. Door het verschil in hoogte en vochtigheid komen er veel verschillende soorten planten voor, zoals orchideeën. Met veel geluk zie je de ijsvogel in een knalblauwe flits over de beek scheren. Of zie je een van de bevers die hier leven.

De Hoop
De route leidt je ook langs enkele bijzondere boerderijen, zoals in het gehuchtje Castert. In Swartbroek passeer je De Hoop, een molen uit 1788 die tot 1905 in Vlaardingen stond. Loop vanuit de Ittervoortseweg een klein stukje de Pelmersheideweg in. Op nummer vier zie je de voormalige rectorij uit 1782, een plaatje. In Ell kom je onder meer langs de H. Antonius Abt, een markante kerk.

Eller Schans
Als je langs de Swartbroekstraat loopt, kom je bij een bruggetje over de Tungelerbeek. Je kunt hier een gemarkeerd paadje inlopen dat je naar de Eller Schans leidt, een voormalige boerenschans die tijdens graafwerkzaamheden voor de herinrichting van de Tungelerbeek werd ontdekt. In zo’n verdedigingswerk zochten dorpelingen tijdens de Tachtigjarige Oorlog een veilig heenkomen voor plunderende soldaten van om het even welke partij. De Eller Schans is op fraaie wijze gereconstrueerd, inclusief wal en schansbrug. Een bijzondere historische plek dus die je niet mag missen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Eetcafé De Prairie (Sebastiaanstraat, 6011RD, Ell, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Eetcafé De Prairie
Sebastiaanstraat
6011RD Ell
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Limburgstraat
6037SH Leudal

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Eetcafé De Prairie

Eetcafé De Prairie

Restaurant

Eetcafé de Prairie is gelegen aan de rand van het Limburgse do...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen de Hoop

Molen de Hoop

Windmolen

Molen de Hoop in Swartbroek dateert uit 1788, maar de molen he...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

cor

geplaatst op:

Hele mooie afwisselende route. De laatste 3km kan je beter niet lopen maartechtstreeks naar het beginpunt lopen Advies voor de zomer. Smeer je in met Deet tegen insecten. Begin mei hadden we geen last.

"Zeer slecht wandeling De Krang"

 geplaatst op:

08-08-2021 Op deze datum hebben we de Krangroute gelopen We hebben al heel wat routes gemaakt maar zo slecht bewijzerd als deze heb ik nog niet meegemaakt .Allemaal verschillende iconen soms helemaal niets .Waarom niet overal de zelfde borden van knooppuntenlopen ??? Doe hier iets aan aub. Gr. Piet Peeters

"Natuurgebieden prima maar overige saai"

 geplaatst op:

De Krang en ook laatste natuurgebied voor Ell zijn prima. Laatste extra rondje om Ell geen aanbeveling. Harde en drukke weg tussen de akkers.

Martine , Anders

op:

"De route klopt niet, markeringen ontbreken, laden die we moeten lopen zijn er niet (meer)."

  op:

Ed, Anders

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 360702 | Toegevoegd op 14-4-2016 | Laatst gewijzigd op 26-6-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding