Wandelen langs de Grensmaas

Wandelroute 357881

Aangeboden door:

3518 49

Omschrijving

De Maas is een van de grote pronkstukken van Limburg. Deze route neemt je mee langs de oevers van de Maas in de omgeving van Roosteren. Wandel door de groene omgeving en kijk hoe de rivier rustig voort stroomt. Dat is nog eens genieten van puur natuur.

Het kerkdorpje Roosteren
Het kerkdorp Roosteren is het startpunt van deze route. Het ligt aan de grens met België en wordt gescheiden van het Belgische stadje Maaseik door de Maas. Het kerkdorpje bestaat al sinds het begin van de 8e eeuw als deel van de abdij van Susteren. Bij het dorp liggen maar liefst twee kastelen die het bekijken waard zijn: Kasteel Ter Borch en Kasteel Eijckholt. Verder vind je de Sint-Jacobus de Meerderekerk in Roosteren.

Hotel Restaurant De Roosterhoeve
Vanuit Roosteren volg je een eindje de Maas, die hier door het landschap meandert. Je loopt daarbij vlak langs de Belgische grens. Hotel Restaurant De Roosterhoeve is het start- en eindpunt van deze route. Hier kun je lekker een kopje koffie drinken als voorbereiding op je wandeling of rust er lekker uit aan het einde van de dag en vul je energievoorraad aan met een lekkere maaltijd. Lijkt het je wel iets om de omgeving van de Maas en het Belgische grensgebied verder te verkennen op de fiets? Probeer dan route 147936 en route 147937.

Grensmaas
De Grensmaas is zo’n 40 meter lang en in Nederland loopt dit stuk van de Maas tussen Maastricht en Roosteren. De rustige natuurgebieden langs de Grensmaas behoren tot een Natura 2000-gebied. Deze gebieden worden voornamelijk onderhouden door Konikpaarden en Galloway-runderen er te laten grazen. Houd je ogen dus goed open en dan kom je misschien een van deze dieren tegen onder het wandelen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant De Roosterhoeve
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant De Roosterhoeve
Hoekstraat
6116 AW Roosteren
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Passtraat
6116BR Echt-Susteren

Toerisme Maaseik

Markt 45
3680 Maaseik
+32 (0) 89 81 92 90
Stuur een mail

VVV Echt

Plats
6101AT Echt-Susteren
0475 47 07 42
Stuur een mail

susteren

Spoorstraat
6114EM Echt-Susteren

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels378.png

Hotel Restaurant De Roosterhoeve

Hotel

Hotel Restaurant De Roosterhoeve is gelegen in het Limburgse d...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

vicky, Limburg

geplaatst op:

Slechte wandelroute. Bij knooppunt 77 kun je niet meer verder door een afgezette wei, dus je moet een heel stuk langs een drukke weg lopen als oplossing. Na knooppunt 78 zou je links aan moeten houden maar er is geen pad, je moet door vrij hoog struikgewas/onkruid lopen, dit is niet te doen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 357881 | Toegevoegd op 7-4-2016 | Laatst gewijzigd op 15-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding