Wandelen door de bossen rondom Nunspeet

Wandelroute 348446

Aangeboden door:

10887 146

Omschrijving

De Gelderse gemeente Nunspeet ligt middenin de Veluwe en de plaats wordt omringd door mooie natuurgebieden. Deze route voert je door de prachtige bossen ten zuiden van Nunspeet. Hier kun je heerlijk wandelen over glooiende paden tussen de bomen.

Boswachterij Nunspeet
Vanuit Nunspeet wandel je zo Boswachterij Nunspeet binnen. Het landschap bestaat uit weelderige bossen vol sparren en eiken en open heidevelden. Het grootste gedeelte van de route loopt door het Zandenbos, waar je kunt genieten van geurige heide en allerlei vogels die afkomen op de krentenstruiken die hier te vinden zijn. Op warme zomerdagen kun je een frisse duik nemen in de Zanderplas om af te koelen. Of wat dacht je van een picknick langs het water?

Genieten van de Veluwe
Landgoedhotel Villa Vennendal in Nunspeet vormt zowel het begin- als het eindpunt van deze route. Drink hier een kopje koffie voor je aan je wandeling begint of strijk neer in het restaurant aan het einde van de dag. Op de menukaart zul je zeker weten iets naar jouw smaak vinden, want de kaart staat vol met authentieke gerechten die met ingrediënten uit de streek worden bereid. Heb je nog niet genoeg van de Veluwe? Reserveer dan een kamer in het sfeervolle viersterrenhotel en verken Veluwe de volgende dag verder op fietsroute 348445.

Bezoekerscentrum
Aan de rand van Nunspeet vind je het Buitencentrum Veluwe-Noord. In dit bezoekerscentrum kun je meer te weten komen over het ontstaan van het gebied, het landschap en de verschillende soorten flora en fauna in de Veluwe. Verder vind je er ook informatie over de vogels die je in de nabijgelegen Veluwerandmeren kunt vinden. Bij het nabijgelegen Veluwetransferium vind je speeltoestellen voor kinderen en een 30 meter hoge uitkijktoren.
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Landgoedhotel Villa Vennendal
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Landgoedhotel Villa Vennendal
Vennenpad
8072 PX Nunspeet
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Plesmanlaan
8072PX Nunspeet

nunspeet

Stationsplein
8071CH Nunspeet

Bezoekerscentrum Veluwe Noord

Plesmanlaan
8071CH Nunspeet

VVV Nunspeet

Stationsplein
8071 CH Nunspeet
0341 27 47 47
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Villa Vennendal

Landgoedhotel Villa Vennendal

Hotel

Landgoedhotel Villa Vennendal ligt aan de rand van de Veluwe, ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

lLduine van der Burg-Bogemann, Flevoland

geplaatst op:

Ik heb heel veel moeite om de beschrijving te volgen. We hebben hem gisteren gelopen op de kaart die we hadden. Langs het spoor lopen was wel wat saai. WE MISTEN HEEL VEEL AANKNOPINGSPUNTEN ZOALS: over het spoor gaan. Ook straat namen of namen van paden misten we. Ik vraag me af of ik wel kan wandelen op de aanwijzingen, volg weg over 24 m ga rechtsaf en volg deze weg 21 m. Er waren genoeg markeerpunten geweest. We zijn begonnen bij Villa Vennedaal in Nunspeet. Hebben geen smartphone en kunnen dus niet op GPS lopen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 348446 | Toegevoegd op 10-3-2016 | Laatst gewijzigd op 10-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding