Een wandeling door de Zwalmstreek

Wandelroute 344620

Aangeboden door:

611 19

Omschrijving

De Zwalmstreek is een ideale wandelregio in de Vlaamse Ardennen. Je geniet er van pittoreske dorpjes die verscholen liggen in het glooiende landschap. Kom de stilte en schoonheid van dit gebied proeven.

Karakteristieke hoeves
In de vallei van De Zwalm, een bijriviertje van de Schelde, wandel je door verschillende bosperceeltjes met loofbomen als eik en beuken. In het agrarische landschap heb je mooie vergezichten op de groene heuvels en kerktorens. Je passeert enkele monumentale hoeves die gebouwd zijn in een voor deze streek karakteristieke stijl. Rondom Paulatem zie je nog bloemrijke graslanden en oude hagen. In het dorpje zelf stap je langs de vaak herbouwde Sint-Gangulfuskerk die uit de twaalfde eeuw dateert.

Oude watermolens
Je steekt de Zwalm twee keer over. Bij de oversteek via het Galerijpad kom je langs de IJzerkotmolen, een watermolen met een geschiedenis die teruggaat tot het begin van de vijftiende eeuw. De molen is onder meer gebruikt als papierfabriek, graanmolen en uiteindelijk als brouwerij. Vlakbij Nederzwalm passeer je de Ter Biestmolen die oorspronkelijk uit de elfde eeuw dateert. Deze molen is in 1883 gerestaureerd. In beide molens bevindt zich een taverne waar je van een drankje en de ongedwongen sfeer geniet.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Paulatem, Oost-Vlaanderen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

PNEC De Kaaihoeve

Oude Scheldestraat
9630 Zwalm
+32 55 49 67 96
Stuur een mail

Oude Scheldestraat
9630 Zwalm

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Rustige wegen en mooie stopplaats"

  op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 344620 | Toegevoegd op 22-2-2016 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding