Een ommetje in Vries

Wandelroute 343932

Aangeboden door:

6621 62

Omschrijving

Met zijn beschermd dorpsgezicht is het Drentse esdorp Vries de moeite van een bezoekje meer dan waard. Net buiten het dorp is het leuk om een ommetje langs het oude Holtveen te maken.

Sint-Bonifatiuskerk
Een deel van Vries geniet beschermd dorpsgezicht. Geen wonder, gezien bijvoorbeeld de Saksische boerderijen die je hier ziet staan. Al lopend kun je ze eens echt goed bekijken. Aan de historische Brink wandel je langs een van de oudste kerken van Drenthe: de Sint-Bonifatiuskerk. Het schip en de toren dateren uit de twaalfde eeuw. Het koor is in 1425 gebouwd. Reeds voor het jaar 800 stond hier al een kerk, waarschijnlijk van hout.

Vriezer Holten
Net ten westen van Vries loop je even door het echte Drenthe, namelijk door het natuurgebiedje De Holten. De Holten is een voormalig beekdal met kleine hoogteverschillen. Je wandelt door een oud stukje bos met een veentje waar nog niet zo lang geleden turf werd afgegraven. Het is hier heerlijk rustig: ook dat is typisch Drents.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

9481CC, Vries, Drenthe, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Parkeerplaats

Groningerstraat
9481AA Tynaarlo

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Emma, Anders

op:

Tineke

op:

"Lekker blokje om met de kinderen"

 geplaatst op:

Leuke route in mooie, rustige omgeving. Niet te lang dus goed te doen met jonge kinderen. Parkeerplaats was niet (goed) aangegeven. Parkeren kan bijvoorbeeld in Vries bij de Coop-supermarkt of langs de weg bij het Esven.

"Leuke korte wandeling veel vogels en kikkers bij de meertjes"

  op:

Els, Anders

op:

L

op:

"Leuk rondje"

 geplaatst op:

Een leuk rondje in en om Vries. Al vrij snel koop je het dorp uit om langs een bosstrook te lopen. Hier een prachtige ven waar het heel stil is. Je hoort veel vogels. Via een verhard zandpad loop je terug naar het dorp. Een mooie korte route, ook prima te doen met kinderen

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 343932 | Toegevoegd op 19-2-2016 | Laatst gewijzigd op 15-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding