Puur natuur op Ameland

Wandelroute 337919

Aangeboden door:

2746 39

Omschrijving

Op Ameland kun je een prachtige wandeling maken door de eeuwenoude natuur en de relatief nieuwe natuur. Hier kun je heel goed zien hoe de mens de ontwikkeling van het landschap kan sturen. Ook kun je hier perfect tot rust komen in de mooie natuur.

Eeuwenoude duinen
Vanuit het startpunt wandel je al snel door de ‘Roosduinen’. Dit gebied behoort tot de oude duinheidegebieden op Ameland, waar al eeuwenlang twee echte heidesoorten groeien. Onderweg loop je misschien wel Saoyschapen, Herfordkoeien of IJslandse pony’s tegen het lijf. Deze vriendelijke dieren grazen in dit gebied en houden zo de heide in stand. Vervolgens wandel je een stukje over de Ballumerstuifdijk. Deze zanddijk is aangelegd tussen 1804 en 1812 om te voorkomen dat het eiland hier in tweeën zou breken. Ook passeer je twee duinmeertjes. Met een beetje geduld en geluk spot je allerlei bijzondere waterdieren zoals de rugstreeppad.

BP plas
Vervolgens wandel je via het Ballumer bos naar de Landweerdijk. Daarna wandel je weer het bos in, waar je de ‘BP plas’ tegenkomt. Deze plas is vernoemd naar de oliemaatschappij British Petroleum dat rond 1960 seismisch onderzoek deed op Ameland. De plas is echter ontstaan doordat men het zand gebruikte om de duinen bij Nes te versterken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerterrein Ballumerbos
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerterrein Ballumerbos
Verbindingsweg
Ameland
Plan route naar startpunt

VVV Ameland

Bureweg 2
9163 KE Nes
0519 54 65 46
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Parkeerterrein Ballumerbos

Parkeerterrein Ballumerbos

Parkeren

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 337919 | Toegevoegd op 8-1-2016 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding