Wandelen door de drassige Weerribben

Wandelroute 335788

Aangeboden door:

7723 248

Omschrijving

In dit gebied worden meertjes, geulen, plassen en kanalen afgewisseld met rietlanden, moerasbossen en trilveen. Deze route neemt je dwars door Nationaal Park Weerribben-Wieden mee. Geniet hier van ongerepte natuur en wandel langs bezienswaardigheden zoals het kerkje in Paasloo en de kenmerkende houtwallen in de omgeving.

Veenwinning in de Weerribben
Wist je dat de naam Weerribben afstamt van de veenwinning die plaatsvond in dit gebied? Op plekken waar veen af werd gegraven ontstonden er weren. Het afgegraven veen werd op de ribben gelegd, omdat het daar droog was. Het oorspronkelijke veenmoeras in dit gebied is veranderd onder invloed van de mens. Het gebied werd bijvoorbeeld ontwaterd door het graven van sloten.

Veranderende natuur
In de winter wordt het riet in dit gebied gesneden. In het voorjaar schieten frisgroene stengels op en langzaam verdwijnen de vergezichten in hoge groene muren van riet. In de herfst kleurt het riet van groen naar goudbruin, klaar om weer gesneden te worden in de winter. Zo verandert de natuur mee met ieder seizoen. Het gebied is begaanbaar gemaakt met het aanleggen van bruggetjes en vlonders. Zo kun je over dit drassige, drijvende land wandelen zonder natte voeten te krijgen. Genieten van de natuur kortom zonder de ongemakken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

a41
a41 (Binnenweg, 8378JJ, Steenwijkerland, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

a41
Jouw startpunt
Knooppunt a41
Binnenweg
8378JJ Steenwijkerland
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Paasloërweg
8378JJ Steenwijkerland

Parkeerplaats centrum

Binnenweg
8378 Steenwijkerland

Bezoekerscentrum De Weerribben

Hoogeweg
8376 Steenwijkerland

Tourist Info Ossenzijl

Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl
+31 (0)546 47 72 72
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ellen

op:

"Grotendeels verharde weg"

 geplaatst op:

Het glooiende landschap rond Paasloo is afwisselend, met wallen, bosschages en oude boerderijen, plus de prachtige oude kerk in het dorp natuurlijk. Helaas zijn er bijna geen onverharde paden meer, dus loop je veel over wegen.

Isabel , Anders

op:

"Houd GPS bij de hand"

 geplaatst op:

Mooie route door een afwisselend landschap, ondanks drukte elders in het land opmerkelijk rustig. Alleen wegaanduiding mag wat ons betreft duidelijker. Alleen nummers op de paaltjes en geen pijl, dat is net iets te "zunig".

Mischa

op:

"Lange stukken geasfalteerd."

 geplaatst op:

Wat is het stil hier. Weinig verkeer. Slechts een fiets op het fietspad gezien. De veldwegen zijn het mooiste maar die moet je zoeken

"Afwisselende route, niet alleen drassig, maar ook "bossig""

 geplaatst op:

De route is het beste te starten bij de kerk in Paasloo. Daar is een goede parkeerplaats. Je loopt in eerste instantie veel op de verharde weg, pas in de tweede helft van de Weerribben ga je ook werkelijk de drassige Weerribben in door op gras en zandwegen te lopen. De tweede helft van de wandeling is weer heel veel verhard om na de oversteek van de drukke doorgaande weg door het bos te gaan en later nog een stuk door de weilanden. Daardoor is het een afwisselende route. Wel de route op een GPS zetten, want alleen met het papier red je de wandeling niet.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 335788 | Toegevoegd op 18-12-2015 | Laatst gewijzigd op 20-8-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding