Wandelen in de omgeving rondom Luttenberg

Wandelroute 335773

Aangeboden door:

4685 161

Omschrijving

Het startpunt van deze wandelroute ligt in het gezellige centrum van Luttenberg. Dit dorpje ligt tussen Raalte en Hellendoorn en telt slechts 2200 inwoners. Via verrassende paadjes bereik je al snel de dorpsrand en je wandelt zo de stilte van het aangrenzende natuurgebied de Luttenberg in. Dit gebied is een geïsoleerd deel van de Sallandse Heuvelrug.


De Luttenberg
Verscholen in het bos ligt het Lommerrijk, een prachtig amfitheater. In het verleden lag hier een vijver die na de drooglegging een natuurlijke kom vormde, een prachtplek voor een openluchttheater. Onderweg loop je door naald- en loofbossen en langs enkele heideveldjes, hakhoutbosjes, glooiende akkertjes en schilderachtige open plekken. Aan de rand van het natuurgebied ligt het Sallands landbouwmuseum De Laarman. Hier kun je onder andere oude landbouwmachines bekijken en meer leren over de geschiedenis van groenten. Als je het bos weer uitloopt, sta je bovenop de Luttenberg. Vanaf deze 30 meter hoge heuvel heb je een prachtig uitzicht over de landerijen tot aan de heuvels van de Sallandse Heuvelrug.


Het Sallandse coulisselandschap
Vanaf de Luttenburg wandel je het Sallandse coulisselandschap in, waar rust en ruimte de boventoon voeren. Geniet van de knusse Sallandse boerderijen en de koeien die op hun gemak in de wei staan te grazen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Luttenberg (Butzelaarstraat, 8105AR, Raalte, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Luttenberg
Butzelaarstraat
8105AR Raalte
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Bergweg
8105AR Raalte

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Lourdesgrot

Lourdesgrot

Museum

Dit jaar is het veertig jaar geleden dat de bekende Luttenberg...

Meer informatie
Geen foto van Sallands landbouwmuseum De Laarman

Sallands landbouwmuseum De Laarman

Museum

Museum De Laarman is gevestigd in een voormalige maalderij. He...

Meer informatie
Geen foto van Dijkman Klompenatelier

Dijkman Klompenatelier

Museum

In het klompenatelier van Martin Dijkman kun je de leukste, me...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ton, Anders

op:

"Beschrijving klopt niet Veel teveel asfalt Dit was onze eerste kennismaking met Route.nog. Helaas..."

  op:

Cor

op:

"Teveel asfalt, jammer!"

 geplaatst op:

De route voert voor 85% over verharde wegen en asfalt. Jammer want er zijn genoeg alternatieve trajecten.

"Saai"

 geplaatst op:

Volgens de omschrijving was deze route voor ons heel aantrekkelijk. Echter nu wij deze route gelopen hebben valt hij ons er tegen. Veel langs wegen gelopen en uitzichten voornamelijk over uitgestrekte weilanden wat wij helaas erg saai hebben gevonden.

"Links waar je rechts moet, de beschrijving is een puinhoop"

 geplaatst op:  

Sorry dit was onze eerste wandeling uit het jaarboek Route.nl 2016. Op de kaart was de route heel aantrekkelijk de wegen klopten, maar de beschrijving een grote ellende. Ik denk dat de route beschrijving gemaakt is door een computer nadat de punten zijn uitgezet. Op een T splitsing komende van de Bergweg moeten we 1,6 km rechtdoor op de Hellendoornseweg hoe dat moet is mij een raadsel, immers op een T splitsing moet of link of rechts af. En zo was bijna iedere richting verandering bv de volgende De Krammersweg ligt rechts van de Hellendoornse weg en de afslag ong. 100m voor nummer 49a hoe je dan na 10 m links de Krammersweg op moet is hogere wiskunde. Dat we tpch de route hebben gelopen kwam omdat ik handmatig de route op mijn GPS had gezet. Kan er misschien iemand zo vriendelijk zijn de route na te lopen?

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 335773 | Toegevoegd op 18-12-2015 | Laatst gewijzigd op 20-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding