Een prachtig ommetje Oudenaarde

Wandelroute 335723

Aangeboden door:

3790 40

Omschrijving

Met deze wandelroute ontdek je de mooiste plekjes in en rondom Oudenaarde. Je loopt langs enkele historische bezienswaardigheden in het eeuwenoude stadscentrum, langs de oevers van de Schelde en door de glooiende Vlaamse Ardennen.

Monumentale binnenstad
Oudenaarde wordt ook wel de Parel van de Vlaamse Ardennen genoemd. Je treft er meer dan 100 monumentale panden aan. Aan de Markt zie je het meest indrukwekkende historische gebouw van Oudenaarde: het stadhuis. Dit laatgotische gebouw werd tussen 1526 en 1537 opgetrokken en staat op de Werelderfgoedlijst. In het stadhuis bevindt zich een museum. Je kunt hier onder meer enkele van de schitterende wandtapijten bewonderen die tussen de zestiende en achttiende eeuw in Oudenaarde zijn gemaakt.

Verstilde Maarkebeekvallei
Andere opvallende monumentale bezienswaardigheden zijn het middeleeuwse Begijnhof, de Abdij van Maagdendale met zijn dertiende-eeuwse kerk en het geboortehuis van Margaretha van Parma. Buiten de stad zie je typische kapelletjes en hoeves. In de Maarkebeekvallei wandel je door een coulisselandschap met populierenbosjes, hagen en houtkanten. Terug in Oudenaarde heb je alle tijd om te genieten van deze gezellige stad. En natuurlijk zijn er volop leuke restaurants en cafés waar je bijvoorbeeld een van de fameuze lokale bruine bieren kunt drinken.

Oudenaardse kerken
Een historische stad herbergt natuurlijk ook enkele eeuwenoude kerken. In Oudenaarde zie je onder meer de gotische Sint-Walburgakerk uit de twaalfde eeuw. De kerk werd rond 1150 herbouwd na een brand; van de oorspronkelijke kerk uit 1126 resteert nog het koor. In de kerk kun je vele beeldhouwwerken, schilderijen en Oudenaardse wandtapijten bewonderen. De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Pamele dateert uit de dertiende eeuw en geldt als een typisch voorbeeld van Scheldegotiek. Wil je meer van het cultuurrijke Oudenaarde en zijn groene omgeving zien? Fiets dan ook route 334187.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Oudenaarde (Stadhuis, Markt, 9700, Oudenaarde, Oost-Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Oudenaarde
Stadhuis, Markt
9700 Oudenaarde
Plan route naar startpunt

Pamelekerkplein
9700 Oudenaarde

Centrum Ronde Van Vlaanderen

Markt
9700 Oudenaarde
+32 55 33 99 33
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Stadhuis Oudenaar

Toerisme Oudenaarde

Bezoekerscentrum

Oudenaarde is een pareltje aan de Schelde, ingeklemd tussen de...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Wandtapijtenmuseum

Wandtapijtenmuseum

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Stefaan, Anders

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 335723 | Toegevoegd op 17-12-2015 | Laatst gewijzigd op 5-11-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding