Wandelen door het esdorpenlandschap van de Drentsche Aa

Wandelroute 324782

Aangeboden door:

10847 114

Omschrijving

Tussen Assen en het dorp Rolde kun je heerlijk wandelen door het Nationaal Landschap Drentsche Aa. Dit landschap bestaat uit landbouwgronden, esdorpen en beekjes die dit gebied een gemoedelijke sfeer geven. Maak kennis met dit gebied met deze wandeling.

Nationaal Landschap Drentsche Aa

Het startpunt van deze route ligt in het dorp Rolde. Hier kun je een kijkje nemen bij de korenmolen Rolde op een molenberg. Deze molen werd hier neergezet in 1873 en tegenwoordig draait de molen iedere zaterdag. De molen is dan ook open voor publiek, dus grijp je kans als je deze route volgt op een zaterdag. Vervolgens wandel je door de natuur van het Nationaal Landschap Drentsche Aa naar de rand van Assen. Deze stad is ontstaan op de plek waar vroeger een nonnenklooster lag op een dekzandrug. De straatnamen in het Assen van tegenwoordig herinneren hier nog aan. Assen is een van de jongste steden met stadsrechten van heel Nederland.

Van Assen naar Rolde

Vanuit Assen wandel je weer terug naar Rolde. Door de jaren heen verandert dit landschap steeds weer. Dat komt doordat de beek de Drentsche Aa vrij mag stromen, zonder inmenging van de mens en er heeft nauwelijks ruilverkaveling plaatsgevonden. Zo bleven eeuwenoude houtwallen en essen bewaard, maar tegelijk veranderende het stroomgebied van de beek een beetje.

Het dorpje Rolde
Het dorp Rolde is van oorsprong een esdorp met verschillende brinken. Een brink is een open ruimte in een esdorp. Deze open ruimte bestaat meestal uit een pleintje met gras en bomen midden in een dorp. Tot 1813 was Rolde het belangrijkste dorp in het landschap Drenthe. In die tijd vormde het een rustplek voor reizigers tussen Groningen en Coevorden.

Wil je meer weten over Drenthe? Neem dan eens een kijkje op route.nl/drenthe

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Drenthe.nl

Stichting Marketing Drenthe is in 2007 in opdracht van de Provincie opgericht. Marketing Drenthe is verantwoordelijk voor het verbeteren van het imago van Drenthe op het gebied van toerisme, wonen en werken, met de ultieme doelstelling een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling binnen deze sectoren. De kernwaarden van Drenthe, zoals rust, ruimte en oorspronkelijkheid worden 'toekomstgericht' gemaakt. Zo moet Drenthe in de beeldvorming een vitale, dynamische provincie worden. Het beoogde resultaat van de campagne is een significante imagoverbetering van Nederlands mooiste provincie. Marketing Drenthe is een professioneel, enthousiast en slagvaardig team met een open houding om zaken op te pakken en nieuwe kansen in beeld te brengen. Daarnaast ligt de kracht om partijen met elkaar te verbinden en de communicatie te verbeteren en te versterken om Drenthe op de kaart te zetten.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Molen Rolde (Grote Brink, 9451, Aa en Hunze, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Molen Rolde
Grote Brink
9451 Aa en Hunze
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Burgemeester Reyndersstraat
9451KB Aa en Hunze

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen Rolde

Molen Rolde

Windmolen

Deze korenmolen in het Drentse Rolde werd gebouwd in 1873. Doo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Roel

geplaatst op:

Geen leuke route, gaat te veel langs en over provinciale wegen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 324782 | Toegevoegd op 7-10-2015 | Laatst gewijzigd op 1-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding