Rondje Rhenen

Wandelroute 322640

Aangeboden door:

8083 188

Omschrijving

Er staat je een lekkere stevige wandeling te wachten die je vanaf de voet tot de top van de Utrechtse heuvelrug brengt. Op je weg door het verrukkelijke bos op de heuvelrug zal je enkele stijgende en dalende paden moeten nemen, maar ook worden beloond met prachtige uitzichten.

De wandelroute begint bij Residence Rhenen, gelegen aan de weg tussen Veenendaal en Elst, in de gemeente Rhenen. Dit restaurant en zalencentrum is de chique benaming van Residence meer dan waard zoals het huist in een fabelachtig mooi pand in de stijl van een vakwerkboerderij. In de voormalige Orangerie is het à la carte Restaurant de Rotisserie ondergebracht. Mooie plek dus om te starten met een lekker bakje koffie en/of thee met wat lekkers erbij.

Eenmaal weer buiten de Residence wacht je de Prattenburgse Berg, onderdeel van Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Het meest opvallend is natuurlijk de stuwwal die dwars door het park loopt en zorgt voor leuke hoogteverschillen, met de Amerongse Berg van rond de 60 meter boven NAP als uitschieter. Maar ook heidevelden, stuifzanden en uiterwaarden maken deel uit van het nationaal park. De Heuvelrug is op de Veluwe na het grootste bosgebied van Nederland. Je ziet nu een klein deel van dit prachtige park, met de fiets kun je een veel groter deel verkennen, bijvoorbeeld met fietsroute nummer 139563 ‘Een rondje over de Utrechtse heuvelrug’. De Prattenburgse Berg en het Prattenburgsche Bosch horen bij Landgoed Prattenburg. Rechts van de Cuneraweg staat het in 1887 gebouwde huis met kasteelachtig uiterlijk. Tussen de bomen kun je net zicht hebben op dit mooie gebouw. Wil je meer van het landgoed zien, kun je op een later moment fietsroute nummer 118902 ‘Doorn, Veenendaal en Elst’ doen. Het bos is ooit aangelegd als productiebos maar tegenwoordig is er gelukkig steeds meer ruimte voor inheemse boomsoorten zoals berk, eik en beuk. Ook worden oude bomen niet meer weggehaald, maar dienen als prima woon- of voedingsplaats voor talloze dieren. Ben je de doorgaande Veenendaalsestraatweg overgestoken dan wandel je richting de Sparreboomsche Berg.

Halverwege ligt links van je de zandafgraving Kwintelooyen dat tegenwoordig in gebruik is als dagrecreatieterrein. Het laag gelegen gedeelte van Kwintelooyen is bijzonder vanwege de aanwezigheid van natte vegetaties en een grote poel. De vennen herbergen een aantal zeldzame en bedreigde plant- en diersoorten. Heel bijzonder is het grote hoogteverschil van vijftig meter op Kwintelooyen; van zeer nat (ven en moeras) naar droog (heidevelden). Via een lange trap bereik je het hoogste punt. Let hier eens op hoe mooi je uitzicht is over de Gelderse Vallei.

Vanaf daar wandel je door het bos op hoogte dat afwisselend is door lange beukenlanen en dichtbegroeide dennenbossen. Via dit mooie groene woud kom je weer terug bij je startplek. Je hebt nu even ‘geroken’ aan De Utrechtse Heuvelrug. Wil je veel meer van deze omgeving zien, alsmede van de Gelderse Vallei, pak dan de fiets voor een flinke route, nummer 178600 ‘Tussen de Grebbelinie en Utrechtse Heuvelrug’.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Residence Rhenen (Veenendaalsestraatweg, 3921 EC, Elst/Rhenen, Utrecht, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Residence Rhenen
Veenendaalsestraatweg
3921 EC Elst/Rhenen
Plan route naar startpunt

Heermoes

Heermoes 38
3903EA Veenendaal
0318 - 50 02 70
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Paddestoelenlaan
3903GE Veenendaal

veenendaal centrum

Rembrandtlaan
3904ZJ Veenendaal

VVV Veenendaal in de Stadswinkel

Kees Stipplein 73
3901 TP Veenendaal
0318 52 98 00
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes128.png

Residence Rhenen

Fietscafe

Verscholen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug ligt Reside...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Patrick, Anders

op:

"Top"

 geplaatst op:

Top route alleen jammer in het begin langs de weg

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 322640 | Toegevoegd op 2-10-2015 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding