Dromen van je eigen landgoed

Wandelroute 318697

Aangeboden door:

11565 298

Omschrijving

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug is meer dan genieten van de stilte, glooiende paadjes en gevarieerde bossen. Je kunt je ook vergapen aan de vele statige buitenplaatsen die hier aan het einde van de achttiende eeuw door de Hollandse rijken zijn aangelegd.

Lustwarande voor de wandelaar
Op landgoed Beerschoten loop je door een Engels landschapspark met een stromende beek, weides en oude lanen. Als je even niemand ziet, kun je hier stiekem dagdromen dat je een ommetje maakt over je eigen landgoed. Na een tijdje stap je het aangrenzende Panbos binnen, een jong bos van vooral grove dennen. Terwijl je over de Soestdijkseweg Zuid wandelt, zie je de vele dikke eiken en beuken op Landgoed Houdringe. Ze zijn bijna 250 jaar oud.

De Hooge Kampse Plas
Hoe anders is je uitzicht net buiten De Bilt. Je wandelt langs langgerekte graspercelen die dooraderd zijn met slootjes. Bij de Hooge Kampse Plas kun je zien hoe de nieuwe natuur aan deze voormalige zandwinput zich ontwikkelt. Strijk aan het einde van je wandeling neer in Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht. Na een drankje en hapje kun je in je comfortabele bed verder dromen over je eigen landgoed.

Stelling van Utrecht
Net onder natuurgebied De Hooge Kampse Plas zie je in de polder Fort Voordorp liggen, een van de zestien forten van de Stelling van Utrecht die op zijn beurt deel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is in 1870 voltooid en moest de nabijgelegen inundatiesluizen verdedigen, maar ook de spoorlijn Utrecht-Amersfoort. Het geheel bestaat uit een onregelmatige vierhoek waarin zich een bomvrije kazerne en schuilplaatsen bevonden. Tegenwoordig is het fort, een rijksmonument, in gebruik voor evenementen. Meer ontdekken van de natuur en cultuur in de omgeving van De Bilt? Stap dan op je fiets om de routes 115155, 115158, 115802 en 318696 te rijden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht (De Holle Bilt, 3732 HM, De Bilt, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht
De Holle Bilt
3732 HM De Bilt
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats | De Holle Bilt

De Holle Bilt
3732HM De Bilt

bilthoven

Emmaplein
3722AC De Bilt

VVV Zeist

Slotlaan
3701AE Zeist
030 697 40 07
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Amelisweerd

Koningslaan
3981HD Bunnik

FC Utrecht

FC Utrecht
3584AA Utrecht
06 - 38 06 81 50
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Van der Valk hotel De Bilt

Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht

Hotel

Bij Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht ben je aan het juiste...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Fort Voordorp

Fort Voordorp

Fort

Het fort is in 1869-1870 aangelegd en lag te midden van de inu...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Regilio

op:

"Leuke verschillende route"

  op:

Richtsje

op:

"..."

 geplaatst op:

Minder mooi dan ik had verwacht. Veel door woonwijken gelopen, waar het soms heel eenvoudig ook door het bos had gekund. De route is ook langer dan 16km, wat vooral op het eind echt een tegvaller is, als.je door de bebouwde kom moet lopen. Niet fijn.

"Hele mooie afwisselende wandeling"

  op:

Manon

op:

C.W., Anders

op:

C.S., Utrecht

op:

"Leuke route"

 geplaatst op:

Leuke afwisselende route door bos weilanden en dorpjes. De navigatie is soms niet helemaal juist, maar bij goed opletten kom je er snel achter.

Tanja, Anders

op:

"Blijf in het bos"

 geplaatst op:

Het eerste gedeelte in het bos kan je prettig en rustig wandelen. Over onverharde, leuke bospaadjes. Helaas is het andere stuk van de route teleurstellend. Door de Bilt, langs drukke wegen, over fietspaden, industrie terrein. Bij het Hoogse Kamp loop je ook via een fietspad langs de plas. Wil je dromen van je eigen landgoed blijf dan in het bos.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 318697 | Toegevoegd op 24-9-2015 | Laatst gewijzigd op 25-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding