De drie toppen route - Nationaal Park Hoge Kempen

Wandelroute 3176028

Aangeboden door:

410 21

Omschrijving

Nationaal Park Hoge Kempen: Wandelmekka Thorpark
Als wandelliefhebber met een liefde voor hoogteverschillen is het Nationaal Park Hoge Kempen het wandelmekka van het Nederlandstalig gebied. Er zijn weinig andere natuurgebieden in onze contreien waar de sfeer van de bergen zo aanwezig is. Van overal heb je zicht op de heuveltoppen, waterpartijen en uitgestrekte bossen. De Toegangspoort Thorpark biedt alle faciliteiten die een wandelaar wenst: Meerdere zeer ruime parkings, een wandelinfobord, toiletten en horeca om de dorstigen te laven na een pittige hike.

Vanop de parking vertrekken 6 routes, allen duidelijk aangegeven door een gekleurd symbool. De blauwe en groene wandellussen zijn tussen de 2 en 10 km. De rode (12km ) en gele (16,5km) zijn iets langer. Fervente stappers kunnen zelfs een topwandeling van 20km maken (enkel op gpx beschikbaar via nationaalpark.be).De gele wandeling neemt je mee langs verschillende hoogtepunten in het Thorpark en omstreken. Het is een tocht van 16,5 km temidden van de natuur en prachtige vergezichten. De wandellus begint met enkele knuppelpaden door de Stiemerbeekvallei en nabij de vijvers. Na de eerste beklimming kom je bij de "terrilvijver"; een waterplas op hoogte met in de verte uitzicht op de voormalige mijngebouwen. Tussen de twee terrils van Waterschei en As wandel je al stijgend en dalend tussen het groen, met zicht op de terril van Zwartberg. En als afsluiter wandel je door het typisch Limburgse bronsgroen eikenhout en zijn heides. Hier vind je tevens een uitgebreide collectie jeneverbesstruiken. De mijnschacht van Waterschei is het eindpunt van de wandeling, en bij Thor Terrazza kan je terecht voor een welverdiend hapje en een drankje.
Deze route is de gele route - onderdeel van 440km aan wandelpaden in het Nationaal Park Hoge Kempen. Alle paden zijn uitstekend bewegwijzerd of je kan met een kaart of GPX op pad.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De drie toppen route - Nationaal Park Hoge Kempen (André Dumontlaan , 3600, Genk, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De drie toppen route - Nationaal Park Hoge Kempen
André Dumontlaan
3600 Genk
Plan route naar startpunt

Parkeren Thor Park

André Dumontlaan 67
3600 Genk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De drie toppen route - Nationaal Park Hoge Kempen

De drie toppen route - Nationaal Park Hoge Kempen

Park en tuin

Voor een stevige kuitenbijter moet je in Thorpark zijn. Thorpa...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Nationaal Park Hoge Kempen, Limburg

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 3176028 | Toegevoegd op 26-1-2022 | Laatst gewijzigd op 22-10-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding