Sentiers d'art, openlucht kunst

Wandelroute 3169176

Aangeboden door: Wallonië België Toerisme

29 3

Omschrijving

Zin in een ongewone wandeling in de natuur? Wil je tijdens een wandeling verrast worden door verbazingwekkende kunstwerken? "Sentier d'Art en Condroz-Famenne" is een nieuw, aantrekkelijk en uniek wandelpad in Wallonië, dat zich uitstrekt over 141 km in de Vallei van de Smaken (Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey, Somme-Leuze) en wordt onderbroken door 42 kunstwerken in de natuur. 

Deze kunstwerken behoren tot de Land Art beweging die opkwam in de jaren 1960. De kunstenaar grijpt rechtstreeks in op de ruimte en de componenten van het landschap en de natuur. Om te werken in harmonie met de omgeving die hem verwelkomt, werkt de kunstenaar met natuurlijke materialen (takken, rotsen, gebladerte, hooi, enz.) en de installatie evolueert met de tijd tot ze uiteindelijk biologisch afgebroken wordt. Het zijn dus heel vaak efemere werken. Op Sentiers d'Art, zijn ze voorbestemd om een paar jaar te blijven. Of het werk nu eenvoudig of complex is, Land Artintegreert zich met de natuur.

Sentiers d'Art is gratis toegankelijk, het hele jaar door, 24 uur per dag, 7 dagen per week, voor alle niet-gemotoriseerde gebruikers.
De rondwandeling van 140 km is bewegwijzerd (rode rechthoek met het opschrift "Sentiers d'Art"). Sommige kleine familieroutes bieden de mogelijkheid om verschillende kunstwerken te ontdekken over 6 tot 16 km en zijn niet bewegwijzerd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Wallonië België Toerisme

Wallonië België Toerisme

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

N50.4481, E5.1629
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 3169176 | Toegevoegd op 20-1-2022 | Laatst gewijzigd op 20-1-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding