10.000 stappenwandeling door kleurrijk Noordwijkerhout

Wandelroute 316764

Aangeboden door:

6024 48

Omschrijving

Noordwijkerhout maakt wandelen wel erg leuk. Op korte afstand ontdek je hier fraaie oude huizen, een rustig meertje en – in het juiste seizoen – bollenvelden.

Markante rijksmonumenten

Noordwijkerhout heeft een aantal fraaie rijksmonumenten binnen zijn grenzen. Het meest opvallend is wel de voormalige Sint Bavo aan de Langevelderweg. Het hoofdgebouw uit 1914 oogt eerder als een chique landhuis dan een psychiatrische instelling. Aan het einde van je tocht kun je nog even het markante gemeentehuis uit 1930 bewonderen dat in de stijl van de Delftse School gebouwd is. In de westgevel zijn, vlak achter het bordes, nog de kleine getraliede vensters van de voormalige arrestantencellen te zien.

Langs het Comomeer

Net buiten het dorp wandel je al snel langs de groene zone van het Comomeer, zoals recreatiegebied het Oosterduinse Meer door de locals genoemd wordt. Aan de andere kant van het water zie je de bollenvelden liggen. In het seizoen tref je hier een schitterende schakering aan van intense kleuren. In zo’n mooie omgeving kost het helemaal geen moeite om kilometers te maken: een heerlijke manier om gezond [hyperlink]! te blijven. Voor je er erg in hebt, ben je alweer terug bij het eindpunt, de VVV Noordwijkerhout.

Samen 10.000 stappen zetten

De Japanse arts Yoshiro Hatano onderzocht hoeveel stappen je per dag moet zetten om gezond te blijven. Hij kwam uit op een aantal van ongeveer 10.000 stappen. Deze route is, net als de routes 316776 en 316781, speciaal ontwikkeld om je op een leuke manier 10.000 stappen te laten zetten. Je kunt deze wandelroutes natuurlijk alleen lopen als je wilt, of met een paar vrienden. Maar als je eens wat meer wilt weten over hoe je verantwoord af kunt vallen, wandel dan eens op een zaterdag mee met de begeleide 10.000 stappen-wandeling. Leefstijlcoach Marjoleine Klapwijk geeft dan tijdens het wandelen tips en adviezen voor een gezonde leefstijl. Zij heeft een methode ontwikkeld om je leefstijl aan te passen, zodat je zo’n 10 tot 15 procent afvalt – blijvend!

Inschrijven voor deze wandeling kan via VVV Noordwijkerhout. De wandeling begint om 9.00 uur, deelname kost € 2,50.

Wil jij ook fitter worden?
Wij verzamelden een aantal leuke artikelen met tips & tricks om fit te worden. Zo blijven we elkaar motiveren. Je zult zien dat wanneer je met regelmaat beweegt ook jij je snel fit zult voelen.

Uitgelicht

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Noordwijkerhout
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Noordwijkerhout
Dorpsstraat
2211 Noordwijkerhout
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Herenweg
2211CA Noordwijkerhout

Mossenest

Salvatorhof 31
2211SP Noordwijkerhout
0252 - 37 70 42
Stuur een mail

voorhout

Spoorlaan
2215KN Teylingen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 316764 | Toegevoegd op 18-9-2015 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding