Ervaar de veelzijdigheid van Bilzen

Wandelroute 316469

Aangeboden door:

1147 12

Omschrijving

Je kunt het eeuwenoude Bilzen goed ontdekken met een korte stadswandeling. Het zal je verrassen hoeveel cultuurhistorie dit gemoedelijke Belgisch-Limburgse stadje herbergt. Je ziet er bijvoorbeeld een zeventiende-eeuws stadhuis en oude begijnhof. Dankzij de fraaie stadsparken kom je ook als natuurliefhebber aan je trekken.

Engels landschap
Je ziet het niet vaak, maar Bilzen heeft een stadscentrum dat in de vallei van een rivier ligt: de Demer. Dit riviertje kronkelt als vanouds door de twee parken die op je route liggen. Met zijn mix van golvende grasvelden, vijvers en bosjes ervaar je in Park Haffmans de romantiek van de Engelse stijl. De voormalige notariswoning in neorococo-architectuur is hier een echte blikvanger. Dat geldt ook voor de Bilzermolen, een watermolen waarvan de geschiedenis teruggaat tot de dertiende eeuw. Ook in Park Tabaert ervaar je de verrassend rustige stadsnatuur van de Demervallei.

Proef de stad
Dat Bourgondisch genieten geen fabeltje is, ervaar je op de vele gezellige terrasjes in Bilzen. Probeer eens een biertje uit de lokale ambachtelijke brouwerij Den Toetëlèr. Of bestel een streekgerecht, zoals konijn of hoevekip op Bilzerse wijze. Laat het smaken! En fiets zeker ook route 316468 als je meer van Bilzen en omgeving wilt verkennen,

Terug in de tijd
Bilzen was ooit een kleine Romeinse nederzetting aan een heerbaan. Uit die periode is niets meer over, maar toch tref je in Bilzen een rijke cultuurhistorie aan. Zoals het Begijnhof waarvan de oorsprong teruggaat tot de dertiende eeuw. In de Demer bij het Begijnhof spoelt het beeld van een wasvrouwtje nog altijd de was in het water. Het stadhuis op de Markt stamt uit 1685. De kalkstenen voorgevel is een mooie voorbeeld van de Maaslandse renaissancestijl die in het toenmalige Prinsbisdom Luik in zwang was. Achter het stadhuis zie je de Sint-Mauritiuskerk, een neogotische hallenkerk die – zoals veel kerken in Limburg – van mergelsteen is gebouwd. Fiets zeker ook route 316468 als je meer van Bilzen en omgeving wilt verkennen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Bilzen stadhuis (Markt, 3740, Bilzen, Limburg, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Bilzen stadhuis
Markt
3740 Bilzen
Plan route naar startpunt

Tabaert

Tweevoetjesweg
3740 Bilzen

Bilzen

Stationlaan
3740 Bilzen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/afstappers014.png

Toerisme Bilzen stadhuis

Bezoekerscentrum

Bilzen biedt je veel mogelijkheden voor een onvergetelijk dagj...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 316469 | Toegevoegd op 17-9-2015 | Laatst gewijzigd op 5-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding