Route De Horte / Mataram

Wandelroute 3147716

Aangeboden door: Café Restaurant Zalen de Mol, Overijssel

195 1

Omschrijving

LANDGOED MATARAM
Het landgoed Mataram ligt ten zuidwesten van Dalfsen in Emmen. Het landgoed bestaat uit twee delen, de historische buitenplaats met omliggende gronden ten zuiden van de Poppenallee en ruim 20 hectare verpachte landbouwgrond nabij de Vecht.
Bijzonderheden Het gehele landgoed ligt in de gemeente Dalfsen en meet ruim 80 hectare. Op Mataram zijn nog vele overblijfselen te zien van de 19e-eeuwse aanleg van het buiten onder leiding van de Utrechtse tuinarchitect Hendrik van Lunteren. Voorbeelden zijn waterpartijen en kunstmatige verhogingen in het terrein. Tot Mataram behoort een pachtboerderij (melkveehouderij) die de landbouwgrond op de buitenplaats in gebruik heeft. De buitenplaats is sedert 1934 gerangschikt onder de Natuurschoonwet en is een beschermde historische buitenplaats in de zin van de Monumentenwet. Onderhoud is gericht op instandhouding van het landschap. De bosbouw neemt op Mataram slechts een bescheiden plaats in.

LANDGOED DE HORTE
Voel de gemoedelijke sfeer van landgoed De Horte, thuisbasis van Landschap Overijssel. Een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl. De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. Het vriendelijke landhuis wordt vergezeld door een tuinderswoning, boerderij 'De Horteboer' en de vroegere biljartkamer 'het Witte huis'. Ga eens rustig zitten in de oude Franse tuin en adem de rust van het verleden in.
Bijzonderheden De tuin met fruitboomgaard is in de Franse stijl. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven.
Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden. Vanaf de uitkijktoren op het landgoed heeft u prachtig uitzicht over de hooilanden en de Emmertochtsloot waar regelmatig reeën te zien zijn.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Café Restaurant de Mol (Heinoseweg, 8026 PD , Zwolle, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Café Restaurant de Mol
Heinoseweg
8026 PD Zwolle
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Heinoseweg
8026PB Zwolle

Parkeerplaats

Hoekserfpad
8026RR Zwolle

Netwerk niet beschikbaar

Overijsselse Vecht
7722KT Dalfsen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants115.png

Café Restaurant de Mol

Restaurant

Café Restaurant de Mol is gevestigd in een monumentaal pand aa...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Mataram

Mataram

Kasteel

De huidige villa die je hier ziet stamt uit 1935. Het voormali...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 3147716 | Toegevoegd op 3-1-2022 | Laatst gewijzigd op 3-1-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding