Hollandser kan haast niet

Wandelroute 308268

Aangeboden door:

11548 201

Omschrijving

De Nieuwkoopse Plassen vormen een typisch Hollands landschap. Je kunt hier prachtig wandelen door een van de weinige resterende laagveenmoerassen in ons land. In dit weidse landschap is het natuurlijk prima vogels spotten. En lekker uitwaaien terwijl je naar die heerlijke hoge Hollandse luchten kijkt.

Langs de oevers van de Nieuwkoopse Plassen zie je in het voorjaar een zee aan kleuren. Dan bloeien planten als gele lis, pinksterbloem, echte koekoeksbloem en watermunt. Tijdens het wandelen door dit rustige gebied loop je kans een ree, haas of zelfs otter te zien.

Vlakbij de Nieuwkoopse Plassen wandel je nog door een ander, relatief nieuw natuurgebied: de Groene Jonker. Je ziet hier een fraaie mix van water, ruisende rietkragen en natte graslanden. In elk jaargetijde zijn hier bijzondere weide- en moerasvogels te bewonderen, zoals steltkluten, geoorde futen, kieviten en zwarte sterns. Ook de lepelaar eet hier graag. Je ziet ze in het voorjaar en zomer wadend door het water gaan, soms van heel dichtbij. Slapen doet hij op een veilige plek in de naburige Nieuwkoopse Plassen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

36
36 (Zuid-Holland, 2435NR, Zevenhoven, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

36
Jouw startpunt
Knooppunt 36
Zuid-Holland
2435NR Zevenhoven
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kade
2435NG Nieuwkoop

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Genoten van de mooie wandelroute!"

 geplaatst op:

Heel mooie route om te wandelen! Wij hebben de route gelopen begin juni. Veel verschillende vogels gespot. Genoten van deze wandeling! Bij knooppunt 19 kun je goed parkeren.

"Erg fraai"

  op:

Renate

op:

Ton

op:

"Toepasselijke naam"

 geplaatst op:

Inderdaad, veel Hollandser wordt het niet. Polders, dijkje langs een riviertje en de Groene Jonker, een walhalla voor vogelspotters. Tip: het startpunt is niet handig ivm parkeren. Betere parkeermogelijkheden heb je bij knp 19 of op de Voorweg in Noorden (tussen knp 46-33).

Tessel, Anders

op:

"Prachtig"

 geplaatst op:

Mooie route, zeker een aanrader. even opletten bij knooppunt 47 naar 46,die klopte naar ons inzien niet helemaal. Ook zou ik een andere parkeerplaats opzoeken. De aangegeven parkeerplaats bestaat niet en dan moet je ergens langs de weg parkeren

"Leuke afwisselende route"

 geplaatst op:

Vanwege de vele obstakels niet geschikt met kinderwagen

"Schitterend!"

 geplaatst op:

Neem een verrekijker of een camera mee! Mooie vergezichten in een zeer vogelrijk gebied. Er zijn wat korte stukjes over een verharde weg maar dat ben je alweer vergeten zodra je over een hekje klimt en weer het volgende mooie stuk doorloopt.

Jacqueline de Boom, Zuid-Holland

op:

Erica, Anders

op:

Alfred, Anders

op:

Gieneke

op:

"Aanrader"

 geplaatst op:

Bijzonder mooie route. Langs prachtige waterpartijen, plassen en mooie huizen staan er ook nog. Van knooppunt 33 naar 36 loop je door de polder en dat is goed te doen. Van knooppunt 19 tot 45 een prachtig gebied met veel vogels en water. Kortom een hele mooie wandeling. Tip loop hem na een droge periode i.v.m. veel polder paden.

"Leuke route!"

 geplaatst op:

Wandeling is mooie combi van groene jonker, pietersepad en langs water op dijken wandelen.

"Waar ligt de fout?"

 geplaatst op:

6/4 deze mooie route gelopen. Maar frekwent melding: 'navigeer naar de route' en 'probeer om te draaien' hoewel wij op het goede pad zaten n.l. het Marskramer pad. Niet leuk.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 308268 | Toegevoegd op 1-9-2015 | Laatst gewijzigd op 25-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding