Hollandser kan haast niet

Wandelroute 308268

Aangeboden door:

10352 126

Omschrijving

De Nieuwkoopse Plassen vormen een typisch Hollands landschap. Je kunt hier prachtig wandelen door een van de weinige resterende laagveenmoerassen in ons land. In dit weidse landschap is het natuurlijk prima vogels spotten. En lekker uitwaaien terwijl je naar die heerlijke hoge Hollandse luchten kijkt.

Langs de oevers van de Nieuwkoopse Plassen zie je in het voorjaar een zee aan kleuren. Dan bloeien planten als gele lis, pinksterbloem, echte koekoeksbloem en watermunt. Tijdens het wandelen door dit rustige gebied loop je kans een ree, haas of zelfs otter te zien.

Vlakbij de Nieuwkoopse Plassen wandel je nog door een ander, relatief nieuw natuurgebied: de Groene Jonker. Je ziet hier een fraaie mix van water, ruisende rietkragen en natte graslanden. In elk jaargetijde zijn hier bijzondere weide- en moerasvogels te bewonderen, zoals steltkluten, geoorde futen, kieviten en zwarte sterns. Ook de lepelaar eet hier graag. Je ziet ze in het voorjaar en zomer wadend door het water gaan, soms van heel dichtbij. Slapen doet hij op een veilige plek in de naburige Nieuwkoopse Plassen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

36
36 (Kade, 2435NR, Zevenhoven, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

36
Jouw startpunt
Knooppunt 36
Kade
2435NR Zevenhoven
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kade
2435NG Nieuwkoop

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Waar ligt de fout?"

 geplaatst op:

6/4 deze mooie route gelopen. Maar frekwent melding: 'navigeer naar de route' en 'probeer om te draaien' hoewel wij op het goede pad zaten n.l. het Marskramer pad. Niet leuk.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 308268 | Toegevoegd op 1-9-2015 | Laatst gewijzigd op 25-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding