Lekker doorstappen op Texel

Wandelroute 308261

Aangeboden door:

3674 84

Omschrijving

Op Texel liggen de landschappen dicht bij elkaar: je loopt door duinen, weides en langs de zee die het grootste Waddeneiland omringt. De wind is hier altijd aanwezig, tijdens het stappen kun je lekker uitwaaien.

In het Texelse weidelandschap zie je nog de karakteristieke tuinwallen en wit-groene stolpboerderijen. De tuinwallen werden in de loop van de zeventiende eeuw aangelegd door graszoden op elkaar te stapelen, zodat de percelen van schapenweides van elkaar geschieden werden. Tot die periode liepen de kudde van verschillende eigenaren gewoon door elkaar.

Typisch Texels

Tijdens je wandeling zie je ook enkele typische schapenboeten, ofwel schaapsschuurtjes. Het zijn rietgedekte houten schuurtjes waarvan de schuine kant naar de overheersende westenwind staat. Anders dan de naam doet vermoeden, werden ze gebruikt voor de opslag van gereedschap en voer.

Aandenken aan de ijstijd

De wandeling leidt ook langs de voet van de Hoge Berg, de keileemheuvel die met zijn vijftien meter het hoogste punt vormt van het eiland. Als je zin hebt, kun je de heuvel oplopen en genieten van een weids uitzicht. Een heerlijk moment natuurlijk voor een picknickje. Uiteraard neemt de route je ook mee door het charmante dorpje Den Hoorn, waarvan het markante vijftiende-eeuwse kerkje het boegbeeld is. Net voor het dorpje Oudeschild kom je langs de voormalige schans die in 1572 is aangelegd ter verdediging van het Marsdiep en de Rede van Texel.

Uitvalsbasis voor deze route is Zorgboerderij Novalishoeve. Op het gezellige terras kan je hier een lekker kopje koffie of thee drinken, als je zin hebt met een stukje zelfgemaakte taart erbij. Als je honger hebt, is de Novalishoeve een uitstekende plek om gezellig te lunchen. In de winkel kun je verschillende biologische producten kopen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Novalishoeve (Hoornderweg , 1797RA, Den Hoorn, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Novalishoeve
Hoornderweg
1797RA Den Hoorn
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Stolpweg
1797AV Texel

VVV Texel

Emmalaan
1791DK Texel
0222 31 47 41
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants087.png

Novalishoeve

Restaurant

Proef het seizoen op Novalishoeve. Op een bijzondere én leuke ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 308261 | Toegevoegd op 1-9-2015 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding