Connecterra: moois uit mensenhanden

Wandelroute 308255

Aangeboden door:

6228 75

Omschrijving

Beleef een van de aantrekkelijkste cultuurlandschappen van België. Deze wandeling neemt je mee door Connecterra, de belangrijkste toegangspoort tot Nationaal Park Hoge Kempen. Je maakt een wandeling van 11 kilometer door een landschap van bossen, bergen en meertjes.

Deze unieke en stille omgeving is geheel door mensenhanden gevormd. Zo is het meertje ontstaan door grindwinning. Lopend langs het kabbelende water geniet je van de opvallende rust in dit gebied. Vanaf een bankje kijk je mooi uit op die opvallende bergjes in het landschap. Feitelijk zijn het voormalige mijnterrils: opeenhopingen van het steenafval dat vrijkomt bij mijnbouw. Connecterra ligt immers op het terrein van de in 1987 gesloten steenkolenmijn van Eisden. De voormalige mijnterrils zijn nu met bloemrijke graslanden begroeid, je kunt er zeldzame vlinders zien fladderen. De route leidt je ook over de toppen van de terrils, zodat je geniet van spectaculaire uitzichten op onder meer de bossen en heide van Nationaal Park de Hoge Kempen.

Let op: de wandeling ligt op omheind terrein. Voor onderhoud, toezicht en bescherming wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor informatie over tarieven van toegangskaarten en openingstijden.

De route start en eindigt bij het kantoor van Toerisme Maasmechelen. Je vindt hier meer informatie over leuke uitstapjes in en rondom deze natuur- en cultuurrijke stad. De vriendelijke medewerkers geven je graag tips over andere wandelingen in de regio, goede restaurants en interessante bezienswaardigheden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Maasmechelen (Zetellaan, 3630, Maasmechelen, Limburg, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Maasmechelen
Zetellaan
3630 Maasmechelen
Plan route naar startpunt

Koudenbergstraat
3630 Maasmechelen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/afstappers008.png

Toerisme Maasmechelen

Bezoekerscentrum

Fiets of wandel langs zilveren rivieren en door sprookjesachti...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Deze route loopt halverwege dood nu (juli 2020). Komt uit op een nieuwe sauna ligweide, op bevel omdraaien. Via omwegen de route herpakt, wéér een dead-end. Een vakantiewoningen complex in aanbouw. Slechtst een optie, zoek de weg naar weg naar huis ..."

 geplaatst op:  

Deze route verwijderen, NIET lopen.

Marjan

op:

"Maasmechelen Connecterra"

 geplaatst op:

Mooie gevarieerde wandeling in een gebied dat nog steeds in ontwikkeling is. Binnenkort in 2019 komt hier ook een welness centrum, prachtig gelegen aan een meer.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 308255 | Toegevoegd op 1-9-2015 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding