Jan Huet Pad - een schildersroute door de Kempen

Wandelroute 308251

Aangeboden door:

8303 162

Omschrijving

Deze wandeling neemt je mee door de prachtig natuur in grensstreek van de provincies Antwerpen en Noord-Brabant. Tussen Hoogstraten en Baarle-Nassau loop je door een ongerept landschap van beemden, bossen, heideveldjes en oude dijken.

Een groot deel van de route loop je over het Jan Huet-pad. Deze route is een eerbetoon aan de kunstenaar Jan Huet die in deze streek (in Wortel) werd geboren. Hij hield van het Kempense natuurschoon. Tijdens het wandelen ervaar je zelf hoe fraai het Kempense landschap is dat Huet zo inspireerde.

Je steekt twee keer Het Merkske over, een meanderend beekje dat op verschillende delen de grillige landsgrens tussen Nederland en België vormt. Vooral in de beekvallei kan het pad vochtig worden. Zorg dus voor goede wandelschoenen, zodat je optimaal kunt genieten van de bijzondere planten en bloemen die je om je heen aantreft. Vroeger was dit overigens een slecht begaanbare, woeste streek – en daardoor een perfect schuiloord voor rovers en ander gespuis.

In 1821 telde dit gebied nog 14 vennen. Nu is er nog maar een over: het Bootjesven, een natuurlijk ven waar turf werd gewonnen. Je ziet er nog enkele zeldzame kruiden groeien. Aan de Torendreef word je omringd door een muur van Amerikaanse eiken. Halverwege ligt rechts het eenzame landloperskerkhof uit 1870. Even later zie je waar deze dreef zijn naam aan te danken heeft: aan de horizon doemt de toren van de Sint-Catharinakerk in Hoogstraten op. Met zijn 104,7 meter is dit de op twee na hoogste kerktoren van België.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

50
50 (Bosuil, 2320, Hoogstraten, Antwerpen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

50
Jouw startpunt
Knooppunt 50
Bosuil
2320 Hoogstraten
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum De Klapekster

Grote Plaats
B-2323 Hoogstraten

Achteraard
2322 Hoogstraten

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 308251 | Toegevoegd op 1-9-2015 | Laatst gewijzigd op 23-8-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding