Verscholen dorpenroute

Wandelroute 307994

Aangeboden door:

9042 158

Omschrijving

Je wordt verwend in Vierhouten. Deze wandelroute neemt je mee door de natuur rondom dit midden op de Veluwe gelegen pittoreske dorpje. Je loopt door een afwisselend en uitgestrekt natuurgebied van ongekende schoonheid. Dichte bossen, oude heidevelden en grillige beekjes vormen het decor voor een lang dagje genieten.

Zorgeloos genieten

In de bossen groeien eiken, beuken en naaldbomen. Tijdens het stappen heb je, zeker rondom de randen van de dag, kans om wilde dieren als edelherten, reeën of zelfs een vos te spotten. In dit gebied leven ook wilde zwijnen en dassen. In de bomen verschuilen zich eekhoorns en vele vogelsoorten waarvan bijvoorbeeld de specht graag van zich laat horen. Ooit werd de Veluwe bedekt door een immense heidevlakte. Nu liggen er nog maar enkele relatief kleine heidevelden. Terwijl je over de paden tussen de heidestruiken loopt, ervaar je dat de stilte van vroeger hier nog voortleeft.

Terug in de tijd

Stil word je ook als je bij L59 staat, een van de luisterpalen uit de Liberation Route. Je verneemt hier het dramatische verhaal over het Verscholen Dorp: een geheim onderduikersdorp dat in het voorjaar van 1943 in de bossen werd gesticht. In dit dorp werden meer dan een jaar lang ongeveer tachtig vluchtelingen verborgen. Uiteindelijk ging het mis… Er zijn een drietal hutten nagebouwd, ook enkele restanten van de oorspronkelijke hutten zijn nog terug te vinden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

8076PV, Nunspeet, Gelderland, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Nunspeet
8076PV Nunspeet
Plan route naar startpunt

Berk

Nunspeterweg 14
8076PD Vierhouten
0577 - 45 81 72
Stuur een mail

Parkeerplaats

Ganzenakkers
8076PX Vierhouten

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Enkele paden bestaan niet (meer)"

 geplaatst op:

Updaten?

"Mooie route door het bos niet helemaal meer actueel"

  op:

"Een heel mooie, en zeer stille route, nauwelijks iemand tegengekomen. Maar je moet wel erg veel van heeeeel veel bomen houden"

 geplaatst op:  

Vandaag de stembegeleiding uitgeprobeerd; daar is nog wel een en ander aan te verbeteren: "blijf de weg volgen" bij een T-kruising; "scherpe bocht naar links" als de weg vrijwel rechtdoor loopt etc. De route leek me wat korter dan 20 km.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 307994 | Toegevoegd op 31-8-2015 | Laatst gewijzigd op 11-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding