Genieten van de Wieden

Wandelroute 307689

Aangeboden door:

5075 73

Omschrijving

Bereid je voor op een flinke wandeling: deze route door Nationaal Park Weerribben-Wieden is maar liefst 33 kilometer lang! Behalve veel natuur krijg je ook pittoreske plaatsjes als Sint Jansklooster, Belt-Schutsloot en Dwarsgracht voor de voeten.

De uitvalsbasis voor deze route ligt in het schilderachtige waterdorp Belt Schutsloot: Café-Cafetaria-Eethuis Het Otterswold. Vanaf het terras aan het water heb je hier een prachtig uitzicht. Bij Het Otterswold geniet je in een gemoedelijke ambiance van je drankje en hapje.

De wandeling loopt door het zuidelijke deel van het nationaal park, de Wieden genoemd. Dit gebied is een oase van ruimte en rust. Hoe ongerept en natuurlijk de omgeving er ook uitziet, iedere vierkante meter is door mensenhanden gemaakt. In drie eeuwen tijd groeven de bewoners het veen af om er turf van te maken. Zo veranderde het landschap in een zompig moerasgebied waar je een mooie mix ziet van moerasbossen, eindeloze rietvelden, bloemrijke hooilanden en water, heel veel water.

Ongeveer halverwege kun je pauzeren bij Café-Restaurant De Otterskooi. Zowel binnen als buiten is het hier goed toeven bij een verse koffie met wat lekkers en een smakelijke maaltijd. Op het terras en binnen bestaat onder meer de mogelijkheid om met een groep een buffet te nuttigen.

In dit gebied broeden vele vogels. Opvallende soorten zijn viseters als de aalscholver en de wulp. Ook roerdomp, zwarte stern en purperreiger komen hier voor. De Wieden verschilt vooral van de Weerribben doordat er meer open grote plassen zijn, zoals de Grote Beulakerwijde en het Belterwijde. Deze plassen ontstonden mede door een serie forse overstromingen. Als je uitkijkt over de Beulakerwijde bedenk dan dat in 1776 en 1779 hier de nederzetting Beulake door de golven verzwolgen werd.

Let op: je steekt de Walengracht over met een pontje. De overtocht kost 1,10 per persoon.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Petit restaurant het Otterswold (Noorderweg, 8066 PR, Belt-Schutsloot, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Petit restaurant het Otterswold
Noorderweg
8066 PR Belt-Schutsloot
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Noorderweg
8066PN Steenwijkerland

Parkeerplaats

Belterweg
8066PZ Steenwijkerland

Tourist Info Zwartsluis

Handelskade 25
8064 DV Zwartsluis
+31 (0)38 386 65 55
Stuur een mail

Bezoekerscentrum de Wieden

Beulakerpad 2
8326 AH Sint Jansklooster

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes314.png

Petit restaurant het Otterswold

Restaurant

Petit restaurant het Otterswold ligt aan de Dorpsgracht in Bel...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Leon

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 307689 | Toegevoegd op 31-8-2015 | Laatst gewijzigd op 13-5-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding