Westerbork - Zwiggelte

Wandelroute 303656

Aangeboden door:

1140 40

Omschrijving

Westerbork dat al in 1206 in oude geschriften wordt genoemd, is het startpunt van deze bewegwijzerde route. Westerbork bezat toen al een kapel, die in 1283 werd omgebouwd tot kerk. Het huidige Westerbork is een gezellige toeristische kern waar je een terrasje kunt pakken of één van de 2 musea kunt bezoeken. Westerbork is ook bekend geworden door Kamp Westerbork dat door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt als doorgangskamp. Het Herinneringscentrum met het voormalig Kamp liggen echter 12 km verderop aan de rand van Hooghalen.

Wandel buiten Westerbork door een oeroud landschap. De voorlaatste ijstijd heeft hier veel invloed gehad op het landschap en het Drents Plateau gevormd. Op deze ‘Drentse Hooglanden’ vestigden de boeren zich en vormden het kenmerkende Drentse esdorpenlandschap van hooggelegen dorpen met brinken en essen (akkers), houtwallen en laag gelegen wei- en hooilanden in het stroomgebied van de beek (Westerborkerstroom).

In het van oorsprong middeleeuwse esdorp Zwiggelte proef je de authentieke Drentse sfeer van weleer. Het open karakter van Zwiggelte is grotendeels intact gebleven. Aan de zuidoostkant van het dorp ligt een restant van een brink met oude eiken en prachtige Saksische boerderijen.

De route start aan de Hoofdstraat 16 bij ’t Aole Gemientehoes, het voormalige gemeentehuis van Westerbork. Achter het centrum kun je gratis parkeren. Het is ook mogelijk de route aan de hand van de bewegwijzering, op andere locaties op te pakken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Drenthe.nl

Stichting Marketing Drenthe is in 2007 in opdracht van de Provincie opgericht. Marketing Drenthe is verantwoordelijk voor het verbeteren van het imago van Drenthe op het gebied van toerisme, wonen en werken, met de ultieme doelstelling een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling binnen deze sectoren. De kernwaarden van Drenthe, zoals rust, ruimte en oorspronkelijkheid worden 'toekomstgericht' gemaakt. Zo moet Drenthe in de beeldvorming een vitale, dynamische provincie worden. Het beoogde resultaat van de campagne is een significante imagoverbetering van Nederlands mooiste provincie. Marketing Drenthe is een professioneel, enthousiast en slagvaardig team met een open houding om zaken op te pakken en nieuwe kansen in beeld te brengen. Daarnaast ligt de kracht om partijen met elkaar te verbinden en de communicatie te verbeteren en te versterken om Drenthe op de kaart te zetten.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

9431AB, Westerbork, Drenthe, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Westerbork
9431AB Westerbork
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Zwiggelterstraat
9431KK Midden-Drenthe

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie afwisseling van bos en landelijk, van onverhard en verhard. Met fijne terrasjes onderweg"

 geplaatst op:

Loopt grotendeels parallel met de gelijknamige ANWB route die met bordjes is aangegeven.

"De route is 15.5 km."

 geplaatst op:

Als je de borden volgt is het 15.5 km. Wij hebben er 3.50 u over gelopen, met 3 kleine stops. Mooie wandeling, wel veel bestrating.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 303656 | Toegevoegd op 26-8-2015 | Laatst gewijzigd op 1-11-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding