Wandelen door Borger

Wandelroute 255275

Aangeboden door:

10161 128

Omschrijving

Te voet heb je alle tijd om het Drentse dorpje Borger eens op je gemak te bekijken. In het buitengebied kom je door de oude buurtschap Westdorp. En kun je het grootste hunebed van Nederland bekijken.

Westdorp
Dat Borger op de Hondsrug ligt, merk je als je het dorp uitloopt. Je daalt geleidelijk een paar meter af. Door een landschap van akkers, graslanden en plukjes bos loop je naar Westdorp, een buurtschap die bestaat uit een brink en wat boerderijen. Ook wandel je een stukje langs het Kanaal Buinen-Schoonoord. Deze zestien kilometer lange waterweg is tussen 1926 en 1930 gegraven, het was een werkverschaffingsproject. Sinds 1966 varen op het kanaal alleen nog plezierbootjes.

Borger
Via een bruggetje loop je het gezellige Borger in. Je kunt hier een paar mooie historische gebouwen bewonderen, zoals de prachtige middeleeuwse toren van de Willibrordkerk. De kerk zelf werd vanwege zijn bouwvallige staat in het begin van de negentiende eeuw afgebroken en vervangen door de huidige Waterstaatskerk. Even verderop staat de voormalige burgemeesterswoning, een markante villa uit 1900. De route eindigt bij Restaurant & Pannenkoek-speelboerderij De Deugniet: je geniet hier van een pannenkoek of ander gerecht van de kaart.

Het Hunebedcentrum
Als je dan toch in Borger bent, maak je natuurlijk even een uitstapje naar D27, het grootste hunebed van Nederland. Ook een bezoekje aan het op een steenworp afstand gelegen Hunebedcentrum is meer dan de moeite waard. In dit prachtige archeologische museum leer je alles over de hunebedden en hun bouwers. Je kunt er onder meer de complete, in 1970 opgegraven inventaris van hunebed D26 zien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant & Pannenkoek-speelboerderij De Deugniet (Hoofdstraat, 9531 AE, Borger, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant & Pannenkoek-speelboerderij De Deugniet
Hoofdstraat
9531 AE Borger
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Hoofdstraat
9531 Borger-Odoorn

Bezoekerscentrum Het Boomkroonpad / Houtvester Kuhnhuis

Steenhopenweg
9533PN Borger-Odoorn

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Deugniet

Restaurant & Pannenkoek-speelboerderij De Deugniet

Restaurant

Restaurant & Pannenkoek-speelboerderij De Deugniet ligt in Bor...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

P, Anders

op:

Joost

op:

Arno, Noord-Brabant

op:

Peter, Anders

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 255275 | Toegevoegd op 16-7-2015 | Laatst gewijzigd op 11-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding