Noordgouwe-Zonnemaire dorpskerkenwandeling

Wandelroute 2298668

Aangeboden door: Marjan, Zeeland

819 2

Omschrijving

Deze route loopt langs twee dorpskerken: Noordgouwe (de Driekoningenkerk) en Zonnemaire (de kerk met de naam Beata Maria de Dolores). In de maanden mei t/m september kunt u deze kerken overdag inlopen - let op: op zondag 
morgen niet ivm kerkdiensten- . In beide kerken kunt u een kaart/tekst/vraag meenemen voor onderweg. Het is een mooie wandeling door de polder en de twee mooie dorpen. Onderweg komt u drie picknickplekken tegen, twee horecagelegenheden, een historische boomgaard en ook nog een pluktuin. Het is daardoor een mooie afwisselende wandeling, waarbij er ook nog allerlei mooie vogels te spotten zijn aan de Weeldijk. 

U kunt kiezen of u de wandeling start bij knooppunt 55 (Noordgouwe) of bij knooppunt 29 (Zonnemaire).

Knooppunt 55 is de start vanaf Noordgouwe. U kunt hier de kerk van binnen bezoeken. Vanaf mei 2021 zullen hier kaartjes met teksten en vragen voor u klaarliggen. U kunt er één kaartje meenemen voor onderweg. Voor de kerk vindt u nog een infobord. U loopt door naar knooppunt 56. Daar komt u de eerste picknickplek tegen. U loopt dan door naar knooppunt 34. Let op: bij de oversteek van de Kruisweg/Gaanderseweg staan geen bordjes: gewoon oversteken en doorlopen. Bij punt 34 gaat u linksaf de Oostweg in. Daar komt u bij knooppunt 29 het dorp binnen. 

Knooppunt 29 kunt u ook als startpunt gebruiken. Dit knooppunt bevindt zich bij de bushalte in Zonnemaire. Ook hier bevindt zich een infobord. U staat rechtover de Ouwe Smisse (woensdag gesloten). U loopt naar links en dan gaat u naar rechts. U kunt door het hek lopen naar de hoofdingang van de kerk. In de maanden mei t/m september is deze geopend. U kunt binnen kijken. In de kerk staat vanaf mei 2021 een kletspot, waar u een vraag uit komt halen voor onderweg. Ook is er een gastenboek in de kerk. 

Na de kerk gaat u naar rechts en u gaat het 'gangetje' door. U volgt knooppunt 28. Bij knooppunt 28 kunt u de begraafplaats op. Op deze begraafplaats vindt u nog bijzondere 'trommelmonumenten'. Ga daarna weer terug naar knooppunt 28. U loopt door naar knooppunt 29. Hier gaat u de camping op. Aan de rand van de camping staan nog oude fruitbomen. Volg de bordjes tot aan de picknickplek. Hier kunt u ook even langs het water lopen naar een infobord over deze boomgaard. Daarna loopt u weer terug naar de picknicktafel en vervolgt uw weg. U komt dan aan bij de Stapelsweg en daarna gaat u linksaf de Boogaardweg in. Bij knooppunt 52 gaat u naar boven naar boven naar knooppunt 53. Daar bevindt zich opnieuw een picknicktafel. Let op volg hier knooppunt 54 ! Op de Weeldijk is een prachtig uitzichtspunt. Ga heerlijk even op het bankje zitten en laat u door het infobord informeren over de vogels die u hier kunt zien. Loop daarna door naar Noordgouwe. Neem vooraf klein geld mee, want dan kunt u ook nog genieten van de pluktuin. De route eindigt op de ring van Noordgouwe. Ook daar bevindt zich horeca.  

Wanneer u begonnen bent in Zonnemaire loopt u - na een tussenstop in de kerk - door naar knooppunt 56.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

55
55 (Heereweg, 4317, Schouwen-Duiveland, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

55
Jouw startpunt
Knooppunt 55
Heereweg
4317 Schouwen-Duiveland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Rust en Werk
4317MG Schouwen-Duiveland

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 2298668 | Toegevoegd op 14-4-2021 | Laatst gewijzigd op 29-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding