Bierroute Maastricht

Wandelroute 2231422

Aangeboden door: Landrover Dream Holiday

109 4

Omschrijving

Deze stadswandeling gaat van start in het mooie stadsdeel Wyck, op de rechteroever van de Maas, bij de leuke Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Dit is een nieuwkomer, maar wel eentje op een historische plek: voormalige brouwerij de Ridder. Hier vertellen ze je graag alles over het het opstarten van een microbrouwerij tijdens een rondleiding.
En daarna natuurlijk proeven. Met 16 tapkranen en 80 bier op fles heb je bij Brasserie de Maltezer de keus. Naast de eigen proef-brouwsels tappen ze het liefst lokale bieren. Bestel hier bijvoorbeeld een proefplankje van vier verschillende speciaalbieren. Het terras ligt pal aan de Sint Servaas Brug, de oudste brug van Nederland.
Iets verder de wijk in kom je langs Brouwerij Bosch. Geen actieve brouwerij, maar toch de moeite waard. Dit monumentale complex is volledig intact, met mouterij, brouwerij en brouwerswoning. Uniek in Nederland. Tegenwoordig laten ze de bieren (volgens het originele receptenboek uit de vorige eeuw) elders maken, maar op termijn wordt hier vast weer bier gebrouwen. Vanaf 6 personen kun je een rondleiding boeken langs beide Wycker brouwerijen.
Pak daarna de Hoge Brug terug naar het centrum van Maastricht, vanaf deze wandel- en fietsbrug heb je mooi zicht op de stad. Terug op de linkeroever verken je het Quartier Latin van Maastricht: het Jekerkwartier. Hier zie je de Helpoort, een middeleeuwse stadspoort met torens. Vlakbij kun je lekker eten bij Café Sjiek. Niet chic, maar 'sjiek' op z'n Limburgs: gewoon een toffe plek met wat lekkere biertjes.
Daarna duik je het Stadspark van Maastricht in naar Brasserie Tapijn, in een voormalige kazerne. Een burger met een glas Gulpener en je kunt er weer tegenaan. Hier staan ook geregeld bands op het podium. Zin in iets bijzonders? In het Waldeckpark neemt Maastricht Underground je mee op ontdekking in de ondergrondse kazematten, een gigantisch uitgebreid gangenstelsel.
Het Jekerpark brengt je via de stadsmuur weer in het centrum. Je loopt langs het Huys Op Den Jeker, een zeventiende-eeuwse huis dat over het water heen is gebouwd. Het Vrijthof laat je even links liggen en je duikt het voetgangersgebied in naar het Sint Amorsplein en Falstaff Maastricht. Een leuke plek voor een biertje.
Houd je meer van ouderwetse bruine kroegen, loop dan even door naar het Bat. Hier vind je Cafe Frapé. Eigenaar Peter draait al heel wat jaar mee in de wereld van speciaalbieren en weet altijd het perfecte biertje tevoorschijn te toveren. Even verderop aan het Bat kom je langs 't Pothuiske, waar lang geleden altijd een grote ketel op het vuur stond. Omwonenden haalden hier tegen betaling hun warm water. Een gezellige tent, met een ruime keuze aan speciaalbieren (12 op fust) en een goede proef- en hapjeskaart.
Je loopt langs de Sint Servaasbrug naar Wallstock-61, waar je ouderwets plaatjes kunt draaien terwijl je een biertje drinkt. Langs Brouwerij Klinker wandel je verder naar Café de Zwaan. Een speciaalbieren eetcafé met huiskamersfeer aan de gezellige Markt, tegenover het oude stadhuis. In de 'walk in fridge' liggen zo'n 200 verschillende flessen speciaalbier op je te wachten.
Even verderop ligt De Gouverneur. Dit was het eerste Belgisch speciaalbieren café van de stad. In deze retro biertaverne staan meer dan 300 speciaalbieren koud. Reserveer hier zeker de Grote Proeverij in de karakteristieke gewelvenkelder, geserveerd met hapjes die zijn bereid met bier. Een op maakt gemaakte bierproeverij voor maximaal 10 personen. Een mooi einde van de route!

Dit is een route van Landrover Dream Holiday, www.landroverdreamholiday.eu
Tijd voor avontuur!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Sint Servaasbrug (Sint Servaasbrug, B-6221, Maastricht, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Sint Servaasbrug
Sint Servaasbrug
B-6221 Maastricht
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Het Bat
6211DA Maastricht

Parkeerplaats centrum

Kesselskade
6211EN Maastricht

Watertap: gratis water voor onderweg

Maastrichter Brugstraat
6211 Maastricht

VVV Maastricht

Muntstraat
6211EH Maastricht
043 325 21 21
Stuur een mail

maastricht

Stationsplein
6221 BT Maastricht

Belevingscentrum de Brug van Vroenhoven

Maastrichtersteenweg 212
3770 Riemst
+32 (0)12 44 03 75
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Bastion Waldeck

Bastion Waldeck

Bezienswaardigheid
Sint Servaasbrug Maastricht

Sint Servaasbrug

Bezienswaardigheid

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 2231422 | Toegevoegd op 15-3-2021 | Laatst gewijzigd op 12-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding