Urwaldsteig Edersee - een weekje wandelen in Sauerland

Wandelroute 187462

Aangeboden door:

4875 23

Omschrijving

Zoek je een regio om er echt even een paar dagen helemaal uit te zijn? Liefst in een rustige en betoverende omgeving? Ga dan wandelen in het Duitse Sauerland. Op nog geen drie uur rijden van Arnhem ligt de Urwaldsteig, een meerdaagse wandelroute rondom het stuwmeer de Edersee. Dit bijna dertig kilometer lange stuwmeer werd in 1914 aangelegd en is feitelijk een deel van het meanderende riviertje de Eder.

Per etappe stijg en daal je gemiddeld zo’n 200 meter, zodat de route eenvoudig te lopen is, ook voor onervaren wandelaars. Tijdens het wandelen heb je prachtige uitzichten over de Edersee, het oude Slot Waldeck en de groene dalen in de omgeving. Ideaal dus voor een picknick onderweg. Aan de route is zelden eten of drinken te koop, zorg dus dat je met voldoende proviand op pad gaat!

Je loopt regelmatig door stille en uitgestrekte loofbossen waar vooral eiken en beuken groeien. De beekjes die door dit laaggebergte (met toppen van ongeveer 500 meter) stromen, zorgen op warme dagen voor een welkome verkoeling. Een deel van de route neemt je mee door Nationaal Park Kellerwald. Je loopt hier door een van de laatste oerbossen van Europa waar de stokoude beuken grillige vormen hebben aangenomen. Een unieke ervaring.

De 68 kilometer lange Urwaldsteig begint en eindigt in het plaatsje Waldeck. Aan de route liggen verschillende dorpen waar je kunt overnachten, zodat je het aantal wandeldagen naar eigen wens kunt instellen. De gehele hoofdroute is in beide richtingen goed aangegeven via een blauwe markering met wit logo.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Abelauf, 34513, Waldeck, Hessen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Waldeck
Abelauf
34513 Waldeck
Plan route naar startpunt

Edersee Touristik

Ederseerandstraße 4
34513 Waldeck

Zur Sperrmauer 57
34549 Edertal

Radsport Mehring

Uferstraße 30
34513 Waldeck
+49 6455 759628
Stuur een mail

Talstation

Kabelbrücke
34549 Edertal

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

S.

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 187462 | Toegevoegd op 31-3-2015 | Laatst gewijzigd op 2-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding